FC Driebergen Vrouwen 1 komt goed weg

Paul Brink Advies

FC Driebergen Vrouwen 1 komen goed weg in Baarn tegen TOV

Op de doordeweekse donderdag stond de inhaalwedstrijd uit tegen TOV op het programma.

Het Driebergse team startte met Gabrielle in de basis, ondanks dat ze had aangegeven niet te kunnen spelen. Onder het motto van toch maar proberen ging ze van start. Ook Irene stond na haar blessure van vorige week in de basis en kreeg in de spits de voorkeur om te beginnen, waardoor Tamara naast Wendy en Ellen op de bank moest plaatsnemen. FC Driebergen pakte de strijd in het begin goed op, wat al in de 5e minuut een kans opleverde voor Chantal, die de bal net over de lat schoot. Na een kwartier moest Gabrielle het veld verlaten omdat het toch niet ging, hierdoor kwam Tamar op de positie van centrale verdedigster te spelen en mocht Tamara invallen op het midden met de punt naar voren.

TOV bleek een taaie tegenstander, die het positiespel goed beheerste en in deze fase steeds gevaarlijker werd. Mede door de noodzakelijke omzetting verloren de Driebergse dames de absolute grip op het middenveld, waar in het eerste kwartier TOV geen schijn van kans had, begon TOV steeds beter te spelen.

Toch was het FC Driebergen wat in de 22e minuut een kans creëerde met een mooie aanval vanaf Tamar breed naar Laurien via Maud diep op Esther, die na het controleren van de bal net naast schoot; een prachtige aanval uit het boekje. Weer 2 minuten later een pass van Britt op Tamar, maar haar schot vloog recht in de handen van de prima keepende TOV keepster. Na deze actie moest Britt witjes en slapjes het veld verlaten, waardoor een 2e omzetting doorgevoerd werd; Wendy kwam in het veld en Maud schoof naar het midden met de punt naar achteren spelend.

Deze omzetting bracht ook niet echt verbetering en mede omdat dan extra veerkracht verwacht wordt van de hernieuwde 11 op het veld, wat uitbleef, gingen we als team achter de feiten aanlopen en kon TOV het spel gaan maken. TOV kreeg kansen maar Floor wist in deze fase met een aantal prachtige reddingen het Driebergse team op sleeptouw te nemen, waardoor het een pittige strijd werd, waar het wachten was op de eerste treffer. Irene werd in de spits aangespeeld, maar haar schot meteen uit de draai kwam de bal recht op de TOV keepster af en kon eenvoudig gekeerd worden. TOV zette telkens prima druk op onze linies, waardoor eenvoudig uitverdedigen niet mogelijk was. In de 33e minuut een uittrap van Floor naar de teruggezakte Tamara, die in haar enthousiasme de mid mid van TOV in haar rug te laat opmerkte, waardoor TOV de bal eenvoudig kon bemachtigen en hard, geplaatst de bal in de linkerhoek schoot, waar Floor kansloos was 1-0 voor TOV. Coach Harry was op z’n zachtst gezegd not amused, omdat wet 1 uit het voetbal was overtreden, uitverdedigen door het midden. Door deze treffer was FC Driebergen even de controle kwijt over de wedstrijd en leek het even dat TOV snel weer zou profiteren, maar dat gebeurde gelukkig niet en konden in de rust de zaken op orde worden gesteld.

In de 2e helft kwam FC Driebergen goed uit de startblokken, waardoor iets meer druk naar voren ontwikkeld kon worden. Esther ging nu vanaf rechts spelen en Chantal, die duidelijk haar dag niet had vanaf links. Onze rechterkant werd veelvuldig aangespeeld en Esther sloop ook regelmatig door de linies, maar steeds lag de keepster of de verdediging in de weg, waardoor FC Driebergen een paar corners creëerde, die door het te gehaaste tempo en niet slim uitspelen op niets uitliepen.

Rianne was in 2 opeenvolgende acties ook niet gelukkig in de afronding, de 1e bal kwam in het zijnet en de aanval daarna belandde na een mooie trap van Rianne op de paal. Waar vorige week tegen DOVO bijna alles lukte, ging tegen TOV veel te veel mis om aanspraak op een overwinning te gaan maken, een gelijkspel was zelfs nog ver weg. Na 20 minuten in de 2e helft moest Wendy wegens gebrek aan lucht het veld verlaten en kon Ellen de linkshalf plek innemen. Ellen was nog maar net in het veld of ze kreeg een halve kans, maar haalde toch uit, het schot was te zacht om deze goede keepster te verschalken.

TOV bleef goed voetballen en hun corners en ballen uit dode spel momenten waren erg gevaarlijk, in de 25 minuut werd uit een corner en het daarop volgende schot de bal van de lijn gehaald. Maar de defensie met Thirza, Tamar en de uitstekend spelende Laurien op links hielden stand, waardoor FC Driebergen in de wedstrijd bleef. Na een half uur spelen een uitbraak via Thirza, Rianne en Esther, die zich door de verdediging van TOV vocht en de vrijstaande Chantal met een harde voorzet wist te bereiken, laatst genoemde nam de bal direct op haar schoen, waar even aannemen, hoek uitzoeken misschien beter was geweest en zag de bal wederom hard over het doel gaan. Dit was in de 2e helft de grootste kans op de 1-1. Coach Harry besloot om Gabrielle toch weer in te zetten, waardoor Tamar meer naar voren kon gaan denken en spelen, wat FC Driebergen in een hogere versnelling deed belanden en direct weer het goede spel van het eerste kwartier opleverde. Britt werd linksbuiten gezet en Chantal op 10. TOV ging het spel steeds meer ontregelen door veelvuldig te wisselen en veel tijd ging verloren door de bal, die regelmatig in de sloot naast het veld belandde.

De wedstrijd leek een 1-0 verlies op te gaan leveren, maar door werklust, pressie en vechtvoetbal in de laatste 10 minuten leek FC Driebergen erin te blijven geloven. In de 90e minuut werd Esther op rechts weggestuurd door Tamar en haar rush en laatste krachtsinspanning werd beloond, want haar schot schoof langs de keepster van TOV in de linkerhoek 1-1. De met krampverschijnselen languit op het veld liggende Esther kon nog juichen en het halve team stortte zich over Esther heen om de dik verdiende gelijkmaker te vieren.

Het was de eerste keer in deze competitiereeks dat we een gelijkwaardige tegenstander hadden en moesten vechten tot de laatste seconde en het betekende een goede les voor het vervolg van deze competitie.

Succes volgende week in de uitwedstrijd tegen CJVV.