FC Driebergen Vrouwen 1 laat punten onnodig in Hilversum achter

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen koploper ’t Gooi op het programma. Doordat coach Pijnenburg nog altijd niet over de geblesseerde Gabrielle kon beschikken werd besloten om Tamar in de achterste linie te laten starten.

FC Driebergen begon prima aan de wedstrijd en zette meteen druk, waar Ezgi in de voorste linie opdook en meteen al een klein kansje creëerde, wat rakelings langs de paal naast het doel belandde. Na deze openingsminuten kwam het ’t Gooi na zo’n 10 minuten beter in hun spel via de rechterkant, waar een draaiende voorzet/schot op de lat belandde en FC Driebergen met de schrik vrij kwam.   Toch waren het de Driebergse dames die 5 minuten later een 100% mogelijkheid kregen via Naomi, die prima naar binnendraaide en toen een jammergenoeg te zacht schot losliet.

Na een uitbraak van ’t Gooi, waarin door storend werk van Chantal de bal werd heroverd, schakelde de Driebergse ploeg prima om met een dieptepass van Chantal op Ezgi, die de bal meteen op Irene liet vallen en direct met een crosspass het spel naar links verlegde waar Naomi zich aanbood, die met een pracht steekpass de bal tussen 2 verdedigers plaatste, waar Ezgi alert was en de bal koeltjes over de keepster in de linkerhoek schoot ; een op dat moment volledig verdiende 0-1.

’t Gooi schrok hiervan wakker en herpakte zich prima met het creëeren van een aantal kansen, maar steeds was onze standin keepster Kim alert en zij groeide in de wedstrijd naar een topprestatie.

Toch was het zaak om scherp te blijven, wat na zo’n 25 minuten een prima aanval opleverde van ’t Gooi , waar Naomi te ver naar binnenstond, waardoor de op rechts aangespeelde ’t Gooi speelster vrije doortocht kreeg en de bal prima over de goed uitkomende Kim in het net liftte 1-1. Even daarna had het ook 2-1 kunnen zijn met een mooie aanval van ’t Gooi, die rakelings over het doel ging.

Keepster Kim bleek in deze fase onverslaanbaar, waar ze eerst een schot van de rechterkant met haar linkervoet op ongelofelijke wijze uit de hoek haalde en even daarna een corner boven iedereen uit wegtikte; ook straalde zij de rust uit van een generaal met haar passing, wat de Driebergse ploeg evenwichtiger maakte. Zo werd de 1-1 ruststand veilig gesteld.

De Driebergse ploeg bracht Rianne in het veld en zo startte de 2e helft met meteen druk, waar Chantal de bal op de linkerflank naar Naomi speelde, die de bal prima terugkaatste waardoor Chantal op links door kon gaan en toen de bal in de loop van de prima naar binnentrekkende Naomi meegaf, die met een pracht boogschot de bal over de keepster van ’t Gooi in de linkerhoek liet vallen 1-2.

Dit was een prachtige opsteker zo net in de 2e helft en zou de Driebergse ploeg meer rust moeten geven, maar koploper ’t Gooi ging gelijk over tot een offensief, maar keepster Kim bleek wederom de rots in de branding en de Driebergse dames bleven toch gevaarlijk in de counter en creëerde een aantal kleine kansjes, waardoor het ongelofelijk spannend bleef.   Na zo’n 20 minuten kwam het ’t Gooi via de rechterkant waar Thirza een goede wedstrijd speelde, de bal werd in het centrum gespeeld waar Roos de bal niet strak genoeg uitverdedigde, waardoor de bal bij de spits van ’t Gooi belandde die vol uithaalde en Kim tot fantastische redding dwong, maar de afvallende bal kon tegen de touwen gewerkt worden door de linksbuiten, dit betekende de volledig onnodige 2-2 , wat het breekpunt werd van de wedstrijd.

Even daarna was het bijna 3-2 voor ’t Gooi maar de bal vloog net naast het Driebergse doel.

De Driebergse ploeg voerde de druk weer op, waar Irene werd aangespeeld, die de prima inlopende Ezgi over het hoofd zag, waardoor een mogelijkheid op de 2-3 verloren ging. Het spel golfde heen en weer, waarin er voor beide partijen kansen bleven komen, uit een corner van ’t Gooi kopte Naomi de bal prima net voor de Driebergse doellijn weg.   Nog geen 5 minuten later een prima steekpass van Ezgi op de doorgeschoven Irene, die met een vlammend boogschot de bal richting rechterkruising zag gaan, maar de keepster van ’t Gooi wist met haar vingertoppen de bal tot corner te tikken. FC Driebergen bleef het proberen, maar uit een afgeketste corner van Chantal, viel de bal bij Rianne voor haar voeten, ze haalde meteen uit maar zag haar schot hoog over het doel gaan.

Na een tekort passing van Chantal op Irene kon ’t Gooi de bal bij de middencirkel onderscheppen en direct doorspelen op de volledig vrijgelaten linkerspits, die één op één op snelheid Tamar via de linkerkant passeerde en de bal met een geplaatst schot knap in de rechterhoek liet belandden 3-2.

FC Driebergen ging er gelijk weer tegenaan, via de linkerkant werd een aanval opgezet, waar Naomi spits Ezgi in centrum aanspeelde, die de bal op Irene liet vallen en vanuit haar ooghoek Chantal aanspeelde, die een boogschot losliet wat richting kruising daalde, maar de keepster van ’t Gooi stond wederom goed opgesteld en kon de bal uit de linkerbovenhoek tot corner tikken.

De corner werd scherp voorgedraaid, maar helaas kon de Driebergse ploeg niet het kleine zetje aan de bal geven om de bal over de lijn te krijgen.     5 minuten voor tijd ging de linksachter in de fout, waardoor Ezgi bijna één op één met de keepster kwam te staan, ze kwam helaas een stap te laat.

Even later bleek Kim wederom van grote waarde door een moeilijk schot van de spits uit de hoek te halen. De laatste kans van de wedstrijd was voor FC Driebergen, waar ’t Gooi onfortuinlijk hands maakte op zo’n 18 meter van het doel, het betekende een vrije trap net voor tijd, waar Irene achter de bal plaats nam. ’t Gooi stelde een brede muur op, waar moeilijk langs te schieten zou zijn, dus besloot Irene het met een curve te proberen, de bal draaide mooi over de muur maar had net te veel boog en vloog net naast de verkeerde kant van de paal.   Zo bleef het bij 3-2 en trokken de Driebergse dames teleurgesteld richting huis, maar wel met de wetenschap dat er een dijk van een wedstrijd gespeeld was, die voor het zelfde geld de punten naar Driebergen had kunnen brengen.

De komende 2 weken helaas geen wedstrijd en op 31 oktober de uitwedstrijd bij Ikea-Faja Lobi.