FC Driebergen vrouwen 1 pakken eenvoudige winst in Amersfoort

Kapsalon Rob

Op deze zon overgoten zaterdag mocht het Driebergse team om 16.15 uur aan de wedstrijd beginnen.

FC Driebergen startte slapjes wat al na 5 minuten door zwak inspelen van doelvrouw Floor in de achterste linie, de 1e kans voor CJVV opleverde, waarvan de nog niet warm gedraaide speelster van CJVV geen gebruik van maakte door de bal met een slap schot naast het doel te schieten.

Eigenlijk had dit al de 1-0 voor CJVV moeten betekenen, maar gelukkig bleef het 0-0 en was dit de waarschuwing, die de Driebergse dames deed wakker schudden. Bij de eerste Driebergse aanval drong Esther door de CJVV verdediging heen en haar schot vloog links langs de paal naast het doel.

In de 10e minuut werd Chantal aangespeeld, die met een mooie kapbeweging de bal voor haar linkervoet kreeg en zo de bal met een halve draai in de rechter bovenhoek liet belandden 0-1. Het Driebergs team speelde in het vervolg van de 1e helft in een te laag tempo en niet echt in de overtuiging dat er een hoge score te behalen was. Het team was slordig in het afronden van de kansen en schoten uit de 2e lijn waren ook te zwak om de” bokskeepster” van CJVV te passeren.

Na 32 minuten een mooie aanval door het midden, waar Tamar net buiten de 16 meter een schot losliet, wat via de keepster naast het doel gestompt werd. De corner van Esther belandde bij Irene, maar zij schoot de bal hoog over het doel. De laatste 10 minuten voor rust zette FC Driebergen druk, waardoor het spel beter werd. Met name Britt ging steeds beter spelen en werd in de 39e minuut van achter gehaakt.

Irene nam plaats achter de bal voor een vrije trap, die op zo’n 17 meter van het doel lag. Ze nam een aanloop en schoot de bal mooi over de muur in de linkerhoek, de bevrijdende 0-2 zo net voor de rust. Ook de 0-3 had nog voor rust kunnen vallen, maar Tamar’s vrije trap werd door Chantal net naast het doel gekopt. In de rust werden wat aanwijzingen gegeven, om wat gemakkelijker te gaan voetballen.

De 2e helft begon FC Driebergen furieus met in de 3e minuut een prachtige actie van Britt, maar haar schot hoog in de hoek kon door de keepster over de lat getikt worden. Weer een minuut later was het Irene die na goed doorzetten, de bal richting doel joeg, maar haar schot ketste af en vloog naast het doel. Onze verdediging met de zeer solide spelende Gabrielle en de eveneens weer zeer goed spelende Laurien kon eenvoudig overeind blijven en in de 2e helft was het voor deze linie met Thirza op rechts, meer genieten van de ondergaande zon, dan van het voetballen. Voor keepster Floor was het helemaal een saaie wedstrijd, omdat ze in de 2e helft bijna niets te doen kreeg en van de zijkant werd gekscherend geroepen ga maar in de spits lopen.

De in de 2e helft op links acterende Chantal was een plaag voor de Amersfoortse ploeg, omdat ze regelmatig door de verdediging drong en de achterlijn haalde, maar met haar voorzetten werd door onze voorspeelsters weinig goeds gedaan, omdat de echte scherpte en het spitsen instinct om te scoren ontbrak.

De inmiddels op rechtsbuiten ingevallen Helen probeerde met haar felle inzet en loopacties, de verdediging te breken, maar ook zij had niet de briljante eind pass of afronding in haar spel.

Het laatste kwartier was het eindelijk genieten voor coach Harry, want de Driebergse dames speelde in deze fase CJVV zoek en alles lukte in de opbouw, het verleggen van het spel over de breedte, en er kwamen kansen. Met in de 30e minuut een pracht aanval via Britt, Lisette en een mooie voorzet van Helen, die door Britt net naast de kruising geschoten werd. Even later was er een aanval via links, die in de kluts bij Tamara belandde; oog in oog met de CJVV keepster schoot Tamara de bal beheerst in het net 0-3.

De volgende aanval was er 1 uit het boekje via Laurien op de linkerflank belandde de bal bij Ellen, die goed opendraaide en de bal bij Tamar bracht, haar steekpass op Britt was precies op maat en toen Britt wilde uithalen werd ze door een mislukte sliding van CJVV gehaakt, waardoor de scheidsrechter niet anders kon beslissen dan penalty.

Onze penalty specialiste Tamar legde de bal op de stip en nam een korte aanloop en schoot de bal prima in de hoek, waarmee de 0-4 een feit werd en de eindstand bereikt was. Dames dit was een wedstrijd met strijd, maar in een te laag tempo, waardoor we tegen ons zelf gingen voetballen en niet scherp waren in de afronding, gelukkig konden we dit ons permitteren tegen deze tegenstander.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Odysseus Vr 4.