FC Driebergen Vrouwen 1 pakken punt bij CSW Wilnis

Afgelopen zaterdag moest afgereist worden voor de late uitwedstrijd 16.30 uur tegen CSW.

De Driebergse ploeg ging wederom met een gehavende en niet fitte selectie op weg naar Wilnis, Tamara was nog niet inzetbaar, Wendy alleen als vlagger, Gabrielle ziek en Chantal grieperig konden ook niet in de basis starten.

Gelukkig voor coach Harry kon hij een beroep doen op Maud, die na blessureleed op de weg terug is, en zo in de basis kon starten.   De Driebergse ploeg begon goed met geconcentreerd spel, waar CSW zoekende was in deze beginfase naar de opening,  de 1e kans was voor CSW maar hun kopbal ging rechts hoog naast het doel.

FC Driebergen met Helen op de rechterflank kreeg meer grip op de wedstrijd na het 1e kwartier, met een mooie aanval over rechts, waar Helen een mooie voorzet losliet maar helaas net niet op maat voor de instormende Ezgi.

Het spel golfde heen en weer, waar CSW een kansje kreeg maar Rianne goed ingreep en de kans onschadelijk kon maken. De volgende actie een bodycheck tegen Ezgi leverde een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel, waar Tamar de bal met een schot richting doel lanceerde, maar de keepster van CSW was alert en kon het schot onschadelijk maken.

CSW kreeg na zo’n dikke 20 minuten een goal, die iedereen verbaasde; keepster Rianne liet een houdbaar schot net naast zich gaan en zag tot haar schrik dat de bal in doel verdween en niet er naast zoals zij schijnbaar dacht 1-0 voor CSW.

Na deze goal bleef CSW de gevaarlijkere ploeg, maar FC Driebergen loerde op de spaarzame kansen voorin, waar Ezgi na zo’n 40 minuten spelen voor de 3e maal getackeld werd, nam dit keer Kim plaats achter de bal; het vlammende schot leek de rechterhoek van het doel in te gaan, maar met een prachtige safe  kon de CSW keepster de 1-1 voorkomen en via een verdedigster tot corner tikken.

Het laatste kwartier van de 1e helft was voor de Driebergse ploeg en de 1-1 hing in de lucht, maar viel niet en zo moest de 2e helft een tandje hoger gespeeld worden en nog meer gebikkeld worden.

Het zou een 2e helft worden, waar alles inzat spanning, strijd en beide ploegen wilden absoluut winnen.   Na goed storend werk van Helen in de 10e minuut speelde de verdedigster te kort terug, waardoor Ezgi messcherp er tussen kwam en op een mooie manier de keepster omspeelde en hoog de bal in de touwen kon schieten 1-1.

Direct na de 1-1 kwam er een 200% kans voor CSW, maar keepster Rianne kon met een pracht safe de bal tot corner verwerken.   Voor de laatste 20 minuten werden de niet fitte Chantal en Gabrielle in het veld gebracht en de moe gestreden Maud mocht na een verdienstelijke wedstrijd plaatsnemen op de bank.   De spanning was om te snijden, want de Driebergse ploeg kreeg via gevaarlijk counterspel grip op de wedstrijd en had in deze fase eigenlijk door moeten drukken.

Chantal kwam bij haar 1e actie een sprint over de rechterkant net kracht te kort om nog tot een schot te komen, maar door het storende werk van de voorste linie, lag de opbouw bij CSW eruit en was het bij hun ook proberen te forceren uit de moed der wanhoop.

Met een pracht pass in de linkerflank leek even een goede kans voor FC Driebergen te ontstaan, maar deze werd door onszelf omzeep gebracht. Even later liepen de gemoederen hoog op toen de grensrechter van CSW  een doorgebroken Chantal onterecht afvlagde wegens buitenspel;  op zo’n moment wordt je echt gen……id.

5 minuten voor het einde van de wedstrijd zou CSW nog bijna met de winst gaan strijken, maar een schitterend schot, spatte op de lat boven Rianne uiteen, tot opluchting van de hele Driebergse ploeg.

De laatste minuten was alles toegestaan om het punt mee naar Driebergen te nemen, en iedereen besefte dat er nog een laatste krachtinspanning verlangd werd;  met de schitterende sliding van Tamar zag je de kracht in het team bovenkomen dat het niet meer mis kon gaan en zo werd na 90 minuten de strijdbijl begraven met een stand van 1-1 en een verdiend punt was een feit en zeker een stijgende lijn in het veldspel van de Driebergse vrouwen.