VR1 strijdend ten onder tegen kampioen (update foto’s)

Op deze warme zaterdag kwam het IJsselsteinse IJFC Vr1 naar Driebergen voor hun laatste competitiewedstrijd; de wedstrijd in IJsselstein werd een aantal maanden geleden al kansloos verloren 3-0, dus begon het Driebergse team met gemengde gevoelens aan deze voorlaatste wedstrijd in de competitie.

De IJsselsteinse ploeg begon meteen aanvallend, wat al in de 5e minuut een doelpunt op kon leveren, maar de Driebergse goaly Rianne kon net op tijd redding brengen. De Driebergse vrouwen met Amber op de rechtsbuiten positie, Irene spits en Kim op links probeerde gaten te vinden in de defensie, maar de eindpass was steeds net niet op maat, waardoor de keepster van IJFC vrij eenvoudig de aanvallen onschadelijk kon maken.  Zo golfde het spel heen en weer met de beste kansen voor IJFC, maar ook zij konden niet de scherpte brengen om hun aanvallen beslissend af te ronden.    Na zo’n 25 minuten in de eerste helft werd de rechtsbuiten van IJFC weggestuurd in een 100% buitenspel situatie, waarin grensrechter Wendy ook direct de vlag omhoog stak; maar een in de middencirkel staande knvb scheidsrechter liet doorspelen; een ongelofelijke beslissing om een terecht vlagsignaal, vanuit een positie waar dit zeker nooit goed waarneembaar was,  te negeren en zo IJFC in het zadel hielp door het voorgeven naar de linkerflank, waar de goed meegelopen en vrijstaande linksbuiten de bal in het net kon schieten 0-1.

Het was een flinke domper voor de Driebergse vrouwen, die ook meteen de focus en scherpte op de wedstrijd kwijt waren en al snel na de 0-1 viel ook de 0-2 door te veel ruimte weggeven in onze rechter verdedigingszone.

Eigenlijk was dit weer een voorbeeld van hoe het hele afgelopen seizoen verlopen was, hard werken en dan op een irritante manier, het geluk niet mee hebben, de kansen niet verzilveren, scheidsrechters, grensrechters van de tegenpartij tegen hebben en zo achteraf weer nipt aan het kortste eind trekken.

In de 2e helft begon IJFC beter te voelballen waardoor de 0-3 niet kon uitblijven en uit een vrije trap kon de IJFC speelster in bal mooi in de hoek koppen.   FC Driebergen stelde daar werklust tegenover, maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet, aan de andere kant hield Rianne met een paar nuttige reddingen de schade beperkt.  Na zo’n 20 minuten spelen worstelde de linksvoor zich door de defensie, waar Gabrielle zich breed maakte en de situatie onder controle leek te hebben, maar toch kwam de bal voor , die door de vrijstaande spits hard onhoudbaar in de hoek werd geschoten 0-4.

Na deze fase begon FC Driebergen beter te voetballen, wat een aantal kansjes opleverde. De ingevallen Helen, probeerde zich in een vrije positie te manoeuvreren en werd licht aantikt, wat een vrije trap opleverde die door Kim snoeihard werd ingeschoten en in 1e instantie gekeerd door de IJFC keepster, maar de wegstuitende bal kwam bij Tamar voor haar voeten en kon de bal tegen de touwen werken 1-4.     Even daarna werd Chantal op rechts weggestuurd, maar het schot was te zacht om de IJFC keepster aan het wankelen te brengen.

Nog geen 5 minuten daarna werd Chantal wederom weggestuurd en kon op snelheid door aan de rechterkant met een prima voorzet wist ze de vrijstaande Helen te bereiken die de bal in het doel kon werken 2-4 en de spanning even terug bracht.

IJFC had de scheidsrechter niet tegen want een met de handgespeelde, gecontroleerde bal werd meteen de diepte in gestuurd waar de alerte spits 2-5 maakte en zo werd met een marge van 3 doelpunten verschil de wedstrijd afgesloten, waar de Driebergse vrouwen op grond van een goede 2e helft te weinig kregen.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd tegen Blauw Geel uit Ede.