FCD Vrouwen 1 trekt wederom aan kortste eind

Deze zaterdag stond de thuiswedstrijd op het programma tegen het Amsterdamse Buitenveldert Vr1.

De Amsterdamse ploeg startte goed en nam het initiatief, wat al vrijwel direct een goede aanval opleverde, die door Thirza in samenwerking met Tamar net voor de inkomende aanvalster weggewerkt kon worden.   FC Driebergen trok ten aanval via de rechterkant, waar Ezgi half vallend de bal verspeelde , wat haar directe tegenstander de linksachter in de kaart speelde door een mooie splijtende pass tussen alle linies te geven, die door hun snelle spits opgepakt werd en vlammend tegen de paal geschoten, maar via de rebound was de linksvoor even alerter dan Thirza en kon de bal over keepster Rianne in de rechterhoek liften 0-1.

Het Driebergse team trok ten strijde en forceerde een corner, die met een mooie boog over de mistastende keepster uit een moeilijke situatie door Irene net over de lat werd gelepeld.

De Amsterdamse club zat beter in de wedstrijd en vonden elkaar sneller, waardoor de gevaarlijkere kansen voor Buitenveldert waren, met in de 15e minuut een bal net in het zijnet.

Het Driebergse team kreeg na zo’n 20 minuten spelen een inworp aan de linkerkant, waar Esther de bal op Ezgi wierp, die in een halve draai de bal in de 16 meter bracht waar de keepster van Buitenveldert de bal leek te klemmen, maar toch even losliet en Kim meteen alert was en de bal in het net liet verdwijnen 1-1.

Even later kreeg Tamar de bal in het midden aangespeeld, in plaats van hard uit te halen, speelde zij de bal op de vrijstaande Kim, die onterecht wegens buitenspel werd afgevlagd en dit betekende weg mogelijkheid.

Toch was het de Amsterdamse ploeg die weer op voorsprong kwam, na een dieptepass van achteruit werd de bal verlengd naar de linkerkant, waar de linksvoor een prima schot losliet wat onhoudbaar voor keepster Rianne in de linkerhoek verdween 1-2.       Wederom moest de Driebergse ploeg met een achterstand de rust in.   In de 2e helft werd één en ander omgezet, waardoor het beter zou moeten gaan lopen, de Driebergse ploeg probeerde het wel, maar het geluk, overtuiging en killersinstinct ontbraken.   Esther kreeg een klein kansje, maar haar schot was krachtloos, Irene kreeg nog een vrije trap op zo’n 20 meter, maar dat schot was eenvoudig te keren voor de Buitenveldertse keepster.

Buitenveldert loerde op de counter en zag uit een vrije trap de Driebergse keepster Rianne mistasten door de spits die in haar gezichtveld opdook , maar tot opluchting kon een Driebergse verdedigster op de lijn redding brengen.

Na zo’n 20 minuten kreeg FC Driebergen een vrije trap aan de rechterkant, waar Chantal de bal achterin de doelmond liet vallen, de uitverdedigende bal kwam bij Naomi terecht voor haar linker, wat een jammerlijk krachtloos schot opleverde in kansrijke positie.

Het Driebergse team had het geluk deze middag ook niet aan hun zijde, want bij een corner van links kwam Irene net een teenlengte te kort om de bal tegen de touwen te prikken.

De grootste kans van de 2e helft was voor Buitenveldert, waar vanaf de rechterkant het strafschopgebied werd ingesprint en een voorzet op een inkomende speelster rakelings over het doel van Rianne verdween.

FC Driebergen kreeg in de allerlaatste minuut nog een vrije trap aan de rechterkant net buiten de 16 meter, de voorzet werd door prima keepsterswerk klemvast uit de lucht geplukt en zo moest na 95 minuten voetbal wederom een nederlaag geslikt worden. Volgende week de uitwedstrijd tegen t’Gooi.