FC Driebergen Vrouwen 1 verslikken zich in Sporting’70 uit Utrecht

van Raalten Bouwadvies

Afgelopen zaterdag was Sporting  uit Utrecht de tegenstander,  er werd laat afgereisd omdat Sporting de gewoonte heeft om de vrouwenteams zo laat mogelijk in te plannen om te spelen.

Zo zou de aanvang van de wedstrijd 17.00 uur zijn, maar helaas zoals zo vaak het geval, loopt alles uit en konden de Driebergse dames pas even voor 17.30 uur het veld betreden tot ergernis van een flink aantal incl. coach Harry.

FC Driebergen begon moeizaam en liet het initiatief aan Sporting, dat meteen ten aanval trok, maar de goed gepositioneerd staande Gabrielle kon redden brengen in deze begin fase.

Op het zware slechte veld kwam FC Driebergen nauwelijks in hun spel,  en de eerste uitgespeelde kans was dan ook voor Sporting, waar vanuit de rechterflank een bal meteen op de slof genomen werd en tot opluchting van Floor in het zij net belandde.

Na zo’n 15 minuten spelen kwam de eerste kans voor Esther die prima door de verdediging brak en toen leek aan te leggen voor een schot, maar de in de linkerflank volledig vrijstaande Ezgi aanspeelde, die de 100% kans rechts naast de verkeerde kant van de paal schoot.  Gezien de briljante voorafgaande actie had het eigenlijk de 0-1 moeten zijn.   Nog geen 5 minuten later liep Chantal door de verdediging heen, maar haar slalom ging via een Sporting been over de achterlijn, wat een corner betekende.  De corner draaide mooi voor het doel en werd slecht uitverdedigd en belandde voor de voeten van Maud, die de bal te zacht inschoot, waardoor de keepster de bal kon oprapen. Helaas bleef de verdiende 0-1  wederom uit.

FC Driebergen bleef gevaarlijk met de corners, maar dit maal was het Rianne die de bal uit een mêlee van speelsters  toegespeeld kreeg en meteen op haar pantoffel nam en zo huizenhoog over zag vliegen.  Even later was het een lange bal van Sporting in het hart van onze verdediging waar Rosanne eruit werd gelopen en Floor net voor de lijn bleef afwachten, en achteraf gezien misschien had moeten uitkomen gezien de achterstand van Rosanne op de aanvalster. De Sporting speelster bleef koel en schoot de bal onder Floor door in het lege doel  1-0.

Even later had FC Driebergen wederom pech, want de pegel van Esther belandde hard op de linker doelpaal.  Toen werd al duidelijk dat het niet de middag zou worden van de Driebergse dames.

Zeker ook toen de vrije trap van Chantal van zo’n 30 meter met moeite door de Sporting doelvrouw naast het doel gewerkt kon worden.  De corner was dit maal wel besteed aan de Driebergse dames, want met een mooie draai kwam de bal achterin het strafschopgebied, werd half weggewerkt en toen door Tamar koppend verlengd, deze bal werd andermaal slordig door Sporting verwerkt en zo kwam de bal bij Tamara, die de van de cornervlag terugkerende Chantal aanspeelde, die vanaf de rechterzone de bal met buitenkant rechts richting de achterste paal draaide en zo over de Sporting doelvrouw onder de lat zag belandden, een briljante actie en de dikverdiende 1-1 was een feit.

Toch haperde het spel van het Driebergse team en liep niet zo gladjes als normaal en zo werd het rust en tijd om één en ander te analyseren.

De plannen voor de 2e helft waren duidelijk, er zou meer druk gezet moeten worden, waardoor er vanzelf kansen  zouden komen.    Maar het liep anders, Sporting kwam fitter uit de kleedkamer en trok meteen ten aanval, wat al direct een hachelijke situatie opleverde  en Floor zag de bal op de lat stuitten.   5 Minuten later bracht Floor met een mooie safe redding net voor de lijn, dit was de grootste mogelijkheid van de wedstrijd voor Sporting.  De beste kansen waren voor Sporting en zeker toen na een volgende aanval de bal tegen de onderkant lat weer het veld insprong en iedereen bij Sporting een doelpunt claimde, maar grensrechter Cock bleef cool.

Even later was het wel prijs voor Sporting een aanval via de linkerflank werd vrij eenvoudig langs Floor in de rechterhoek gekruld en gezien het spelbeeld op dat moment een verdiende treffer 2-1.

Vanaf dat moment probeerde coach Harry het tij nog te keren, door Britt in het veld te brengen en achterin 1 op 1 te gaan spelen; het deed de wedstrijd kantelen maar echt uitgespeelde kansen kreeg de Driebergse ploeg niet meer en zo kwam een einde aan een ongeslagen competitiereeks van         31 competitiewedstrijden, want de laatste nederlaag in competitieverband dateerde van 13-4-2013 toen uit bij Delta Sports werd verloren.   Gezien de kansverhouding over de hele wedstrijd was een gelijkspel zeker verdiend geweest, maar bij voetbalwetten betekent zelf niet scoren de tegenstander in de kaart spelen en in het zadel helpen.   Volgende week wacht de belangrijke thuiswedstrijd tegen MVV uit Meteren.