FC Driebergen Vrouwen 1 verspelen punten bij DOVO

Autoservice Cor Duiveman

Afgelopen zaterdag 15 maart stond de uitwedstrijd tegen DOVO Veenendaal op het programma.

Gezien de 0-0 in de thuiswedstrijd was het een tegenstander om rekening mee te houden. De Driebergse dames vertrokken met enige vertraging (de keepster lag nog op 1 oor) richting Veenendaal.    Na een niet 100% scherpe warming up kregen de Driebergse dames nog wat waarschuwende woorden mee van coach Harry Pijnenburg en zo begon de Driebergse ploeg goed aan de wedstrijd.   Toch was het Dovo dat de 1e kans kreeg omdat keepster Floor bij een actie bleef staan i.p.v. uit te komen, waardoor Dovo er doorheen liep en de bal rakelings naast het doel schoot.

Na 20 minuten werd Naomi onreglementair opzij gezet en verzwikte daarbij haar enkel op het slechte veld.  Dit betekende een flinke domper, omdat verder spelen geen optie was.  Voor de vrije trap nam Chantal in de linkerzone plaats achter de bal en met een mooie krul draaide de bal richting 2e paal, waar Irene in het duel net iets sneller handelde en met een prachtige kopbal de 0-1 in Driebergs voordeel in het net liet belanden.

Door het uitvallen van Naomi kwam Maud in het veld en schoof Chantal van mid mid naar de rechtsbuiten positie en  de in de basis gestarte Ellen van rechts naar links.  Het was lastig voetballen met een flinke tegenwind op een hobbelig veld. Maar de Driebergse dames  deden er alles aan om in hun wedstrijdritme te komen.     Aanvallend was het moeilijk omdat de eindpass net niet scherp genoeg was om door de Dovo verdediging heen te drukken.

De Driebergse ploeg was gevaarlijk tot de 16 meter en uit dode spelmomenten.  Na 35 minuten kreeg de ploeg een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel, die door Tamar in 1 keer op het doel gevuurd werd, maar wederom was het schot iets te zacht en met te weinig richting, zodat de Dovo keepster in 2e instantie kon klemmen.   Even later kreeg FC Driebergen 2 corners, die mooi voor het doel gebracht werden, maar wederom ontbrak het aan intuïtie om de bal in het net te krijgen.

Dovo hanteerde meer en meer de lange bal en met hun 2 snelle spitsen werd het toch steeds gevaarlijk, maar liep het voor de Driebergse ploeg steeds goed af en kon een 0-1 ruststand veilig gesteld worden.    Na de rust speelde Dovo tegen de wind in en moest het voetballend opgelost gaan worden.   De Driebergse dames begonnen met Wendy op de linksbuitenplek verdienstelijk aan de 2e helft, met al direct een bal die door Wendy in de 16 meter werd gebracht en daarna ternauwernood door Dovo net naast het eigen doel tot corner verwerkt kon worden.

De corner kwam mooi voor het doel en Irene was net  1 stap te laat om wederom koppend af te ronden.   Het leek allemaal zo gemakkelijk te gaan voor FC Driebergen, maar Dovo was in de 2e helft uiterst effectief.    In de 12e minuut een prachtige counter, waarin de Driebergse dames even niet alert waren en een blok mislukte, de volgende verdedigster op het verkeerde been stond en vanaf zo’n 20 meter schoot de linker middenveldster van Dovo met een pracht schot de bal over Floor in de verre hoek 1-1.    Deze treffer gaf Dovo veerkracht en 10 minuten later wederom een counter, waarin Gabrielle door de snelle aanvalster omspeelt werd en 1 op 1 met keepster Floor de bal in de verre hoek schoot 2-1 voor Dovo.

Het Driebergse team ging nu over op powerplay spelen, wat in de 30e minuut een corner opleverde, die door Chantal werd ingedraaid en door Irene op fenomenale wijze via de grond met een stuit ingekopt werd in de linkerhoek de verdiende 2-2.

In het laatste kwartier was FC Driebergen oppermachtig, maar steeds ontbrak de juiste afronding, met kansen voor Chantal met een curve net naast, Irene via een verdedigster naast en de mooiste voor Helen in een 1/2 met Irene, maar Helen kon haar koelheid niet bewaren en schampte de bal die met  effect naast het doel vloog.

FC Driebergen kreeg in dit laatste kwartier geen loon naar werken, want de verdiende 2-3 bleef uit en zo werden wederom belangrijke punten gemorst in de strijd om de koppositie.

Deze week zijn de Driebergse dames vrij en volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen het  Veenendaalse VRC.