FC Driebergen Vrouwen 1 wint overtuigend in Almere

Schouten Bloemenshop

Op deze mooie zaterdagochtend 26 oktober mochten de Driebergse vrouwen aantreden in Almere tegen de nummer tien op de ranglijst: Buitenboys VR1, voor ons een nog onbekende tegenstander.

De voorbereiding leek soepel te verlopen: Zahra had dit keer de goede tas vanuit Driebergen meegenomen, slechts één iemand had zich verslapen en maar één iemand was vergeten haar keepershandschoenen mee te nemen (ik zal geen namen noemen). Gelukkig was teammanager Thirza mee en had ze binnen no time vervangende handschoenen geregeld.

Tijdelijke hoofdtrainer (voor twee wedstrijden) Willem Schalkwijk was er op gebrand om te winnen. Na de 4-0 overwinning in de beker van vorige week, wilde hij deze winning mood voortzetten. Zijn opdracht: “Vanaf nu mogen we niet meer verliezen”; duidelijke taal. Verder compact staan, buiten de 16 meter verdedigen, hoog druk zetten, snel handelen en slim voetballen met veel loopacties. Met deze bagage konden we dan eindelijk beginnen aan de wedstrijd. Let’s go (go)!

De wedstrijd begon wat onrustig. Het waaide nogal hard in Almere, waardoor hoge ballen over het veld zwabberde en moeilijk in te schatten waren. We coachten elkaar: probeer die bal vooral laag te houden en vanuit het tikken de actie op te zetten. Dit lukte aardig met Kim, Aïsa en Zahra met de verbindende sleutelrol op het middenveld. Na precies tien minuten was het raak: er werd goed getikt waarmee Aïsa de ruimte kreeg om een mooie hoge bal over de verdediging te plaatsen op onze spits Amber, die niet twijfelde en de bal in één keer in het doel schoot: 0-1. De keeper van Buitenboys verdraaide bij het uitkomen ongelukkig haar enkel, waardoor zij helaas het veld moest verlaten.

FC Driebergen vrouwen 1 liet hierna een fraai stukje timing zien, waarbij de score lineair werd opgebouwd. Op de seconde af was het elke tien minuten raak. In de twintigste minuut was het opnieuw Amber, dit keer na een mooie cross pass van Kim. Weer tien minuten later, in de dertigste minuut, was het ditmaal Louwrien die na een goede één-twee met Zahra de bal langs de keeper schoof. Waar Zahra bij de 0-3 nog de assist gaf, ging ze daarna voor eigen succes. Na een assist van Aïsa kwam ze één op één met de keeper en Zahra rondde koelbloedig in de verre hoek af. Het zal u niet verbazen: dit was in de veertigste minuut.

Ondertussen bleef het oppassen geblazen voor onze verdedigers. De uittrappen van de keeper kwamen met hulp van de wind ver en zorgde een aantal keer voor moeilijk in te schatten ballen. Gelukkig was daar centrale verdediger Esther, die alle ballen uit de lucht plukte en er een goed vervolg aan gaf via onze backs Laura en Lotte. Met een comfortabele 0-4 mochten de Driebergse vrouwen gaan rusten.

FC Driebergen kwam met twee wijzigingen het veld weer op. Lotte bleef in de kleedkamer achter voor Laurien en Ezgi kwam erin op de plek van Louwrien. De tweede helft begon wat rommelig. De Driebergse vrouwen moesten wennen aan de wind mee; veel ballen waren te hard en schoten door. Daarnaast was het erg druk op het middenveld, waardoor de ruimtes klein waren. Driebergen bleef rustig door voetballen; het vertrouwen was er dat de doelpunten wel zouden komen. Het mooi lineair opgebouwde scoreverloop stokte even, maar gelukkig was daar Kim. In de zeventigste minuut legde Tamar een hoge bal terug op de zestien meter. Kim twijfelde geen moment en haalde verwoestend uit. Twee minuten later scoorde Kim opnieuw op aangeven van Tamar, dit keer vanuit een hoge bal. De ban was gebroken en in deze periode was het Driebergen die constant in de aanval was en genoeg kansen had om de score verder uit te breiden. Een prachtdoelpunt van Hinne werd helaas onterecht afgekeurd, een rollertje van Amber werd net van de doellijn gehaald en Margot had de 0-7 op haar schoen liggen, maar schoot helaas naast.

Doelpuntenmachine Kim bleef onverstoord verder gaan en scoorde in de tachtigste en negentigste minuut, waarbij haar laatste goal toch wel de mooiste van de wedstrijd was: vanaf 30 meter strak in de kruising; heerlijk! Het slotakkoord kwam van Amber. Direct na de aftrap van Buitenboys zette Driebergen druk, veroverde de bal en Amber schoof de bal door de benen van de keeper in het doel. Met de resterende minuten op de klok gingen de Driebergse vrouwen nog op zoek naar de tiende treffer van de dag, maar helaas floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Volgende week wordt meer tegenstand verwacht in de thuiswedstrijd (14.30 uur) tegen de nummer twee uit de competitie: GVVV VR1.