FCD vrouwen nog niet gewend aan hoger niveau

Deze zaterdag stond de vroege thuiswedstrijd op het programma tegen RCL Vr2 uit Leiderdorp.  Vandaag moesten er punten gehaald worden om niet verder af te zakken op de ranglijst.

De Driebergse ploeg startte goed en kreeg al na 4 minuten hun eerste kans , weliswaar door een fout in de laatste linie van RCL, waar de bal door hun centrumverdedigster in de voeten bij Ezgi werd geschoven, die meteen doorkon aan de rechterkant en enigszins geschrokken van de mogelijkheid een tussen voorzet en schot lanceerde, waar niemand wat mee kon, helaas wegkans en mogelijkheid op een snelle voorsprong.   Even later werd Kim bereikt, die Irene op maat aanspeelde, maar zij had net te veel tijd nodig om uit te halen, wederom een kleine mogelijkheid. Chantal had het geluk ook niet aan haar zijde en zag haar vrije trap van zo’n 25 meter via de lat over het doel vliegen.

RCL speelde op de counter en had na 15 minuten een 100% mogelijkheid, waar in de as bij FC Driebergen balverlies werd geleden en hun spits via een splijtende pass in stelling werd gebracht.

Het was aan de goed uitkomende keepster Rianne te danken dat de spits te snel moest handelen en de bal naast het doel schoof.     Even later was het FC Driebergen wat via Irene een kans kreeg, maar de stuitende bal was lastig onder controle te krijgen, waardoor de afronding kracht en snelheid miste. RCL ging beter spelen wat een aantal corners opleverde, die moeilijk te verdedigen bleken door het indraaiende effect, één van de corners schampte de lat en draaide net over het doel.

FC Driebergen snakte naar de rust, omdat het voor geen meter liep en wederom een wedstrijd was, waarin meer tegen zichzelf gevoetbald werd, dan tegen de tegenstander, waar Britt en keepster Rianne één van de weinigen waren die een dikke voldoende verdienden voor hun spel.

In de rust werd geprobeerd orde op zaken te stellen door Ezgi te wisselen voor Helen en één en ander te analyseren. De 2e helft begon zoals de 1e helft eindigde, zonder overleg, pressie, veel balverlies, waardoor RCL hun kansen gingen ruiken en verder naar voren drong.

Na een handsbal in het centrum mocht de RCL ploeg doorgaan, wat een corner opleverde aan de rechterzijde, de corner kwam op maat voor, waar de aanvalster van RCL volledig vrij gelaten werd en via een Driebergs been de bal inkopte waardoor keepster Rianne op het verkeerde spoor gezet werd     0-1.     FC Driebergen moest nu komen, waardoor coach Harry besloot Naomi in het team in te brengen.   Dit gaf iets meer dreiging maar grote uitgespeelde kansen leverde dit ook niet op, en voor RCL kwam er nog meer ruimte in de counter, waar keepster Rianne met 2 prachtige reddingen de schade beperkt kon houden.

RCL bleef goed combineren en kwam via een aanval aan de linkerzijde, waar Thirza zich liet verrassen op 0-2, waardoor de wedstrijd definitief in het slot zat.

Het was wederom gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd een verdiend verlies en het bewijs dat hoe hoger je speelt, de effectiviteit, scherpte, slimheid, hardheid factoren zijn die een beslissende rol spelen om een wedstrijd naar je toe te trekken.

De komende tijd is er veel werk aan de winkel voor trainer coach Harry & assistent Pim om het tij te keren, ook moet gezegd worden dat het team nog lang niet over een topfitte en voor 100% inzetbare selectie beschikt, wat hopelijk binnenkort wel het geval is, waardoor er meer balans in het team komt. Succes dames, komende week nieuwe kansen.