FC Driebergen Vrouwen 2 verliezen voor het eerst deze competitie

Muta Sports

Na alle wedstrijden tot nu toe winnend afgesloten te hebben stond de thuiswedstrijd tegen het Utrechtse VSC Vr2 op het programma.

FC Driebergen begon de wedstrijd door de afwezigheid van Laura, Sandra en Yasmina met een behoorlijk gehavend team.   Maar gelukkig waren Mees, Nienke en Cheryl van de MB van de partij en Rosanne en Helen om de strijd aan te gaan.

FC Driebergen begon de wedstrijd niet scherp, waardoor VSC meteen het initiatief nam en de aanval opzocht wat direct al een kans opleverde, maar  keepster Cheryl was attent en kon met een goede redding  in de 1e minuut de kans onschadelijk maken.

Even daarna weer een aanval van VSC over 4 schijven, waarin de nr.13 van VSC een hoofdrol vervulde en voor FC Driebergen het wist lag de bal al achter Cheryl in het doel 0-1.  De Driebergse dames leken in de eerste 10 minuten overklast te worden, maar Cheryl kon in het doel op fabelachtige wijze redding brengen door een paar onhoudbare ballen, over het doel te tikken of naast het doel te werken.   De Driebergse doelvrouw hield FC Driebergen in deze beginfase in de wedstrijd.     Het Driebergse middenveld met Rosanne, Denise en Amal begon meer vat te krijgen op het spel van VSC, waardoor de wedstrijd na een kwartier spelen kantelde en er kleine kansjes kwamen.

In de 17e minuut een pracht pass van Rosanne op Helen, die direct uithaalde en haar schot mooi in de rechterhoek van het doel zag verdwijnen 1-1.   VSC pakte na de gelijkmaker direct weer het initiatief, maar onze verdediging met Lisette, Kaya, Gamze en Lia begon beter te spelen, waardoor VSC niet meer zo gemakkelijk door de linies liep.  Maar de nr. 13 van VSC bleef door haar zwervende rol over het gehele veld een plaag voor het Driebergse team.    In de 35e minuut een pracht aanval van VSC over de rechterkant en een voorzet op maat die door hun spits richting kruising werd geschoten, maar door onze in topvorm verkerende keepster Cheryl op ongelofelijke wijze uit de kruising werd getikt en tot corner verwerkt werd.

Zo werd de rust met 1-1 gehaald, gezien de vele kansen voor VSC enigszins geflatteerd.

In de rust werd aangegeven om te proberen het tempo iets hoger te leggen en meer zelf het balbezit proberen te houden, waardoor we meer aan voetballen toe zouden komen.

De vermoeid ogende Amal kreeg nog een dextro’tje toegestopt en zo moesten de Driebergse dames  de 2e helft gaan proberen de winst te forceren.  Het Driebergse team met Nienke in een prima rechts half rol begon goed aan de 2e helft en kon meer druk zetten, waardoor ook Mees en Ramona beter bereikt kon worden in de voorste linie.  Toch had VSC het betere van het spel en was de 1-2 eerder te verwachten dan een Driebergse 2-1.   FC Driebergen loerde in deze fase op de counter en  na een foute diepte pass leek een Driebergse aanval afgeslagen, maar Helen werd van de zijkant gecoacht om druk te zetten, waardoor VSC slordig de bal naar voren probeerde te schieten en in de kluts stuitte de bal via het scheenbeen van Helen in het lege VSC doel en was de 2-1 toch een feit.

Door dit doelpunt kreeg FC Driebergen even vleugels en een minuut of wat na deze treffer kwam de bal via Sigrid op rechts voor het doel en kon Amal een meter voor de lijn de bal in het net schieten, maar door nog onbekende reden blokkeerde zij en liet de bal aan zich voorbij gaan, waardoor het geen 3-1 werd en waarschijnlijk ook de genadeklap voor VSC had betekend.

Op deze manier hou je een tegenstander in de wedstrijd en krijg je als team psychologisch een tik te verwerken.     VSC putte uiteraard moed uit deze situatie en ging op zoek naar de gelijkmaker.

Met goed voetbal werden de Driebergse dames terug gedrongen en er kwamen kansen maar steeds was het Cheryl  in een glansrol, die de ene redding afwisselde met een nog mooiere andere redding.

VSC ging het uit de 2e lijn proberen, maar deze schoten waren voor Cheryl ook geen probleem en ze pakte keiharde schoten gewoon klemvast.  Langs de kant werd Cheryl  al vergeleken met de oud Ajax doelman uit de jaren 70 begin 80 Piet Schrijvers, ook wel Beer van de Meer genoemd, maar wij hadden de Beer van de Woerd in het doel, wat een genot was het om dit  keepsterswerk te zien.

In de 26e minuut een aanval van VSC, die in de rechterhoek van het strafschopgebied tegen de achterlijn op niets leek uit te lopen; maar door nog onverklaarbare wijze duwde Amal de speelster van VSC naar de grond,waardoor de goed fluitende scheidsrechter van der Burgt niets anders kon doen dan naar de stip te wijzen.   De 3e penalty tegen dit seizoen, daar is het laatste woord nog niet overgezegd.   De speelster van VSC nam een aanloop en schoot de bal onhoudbaar voor Cheryl in de linkerhoek de 2-2 was een feit.    Het eerste wat me na deze actie te binnenschoot was:  toch maar even de kleine lettertjes en bijwerkingen van dextro te lezen na de wedstrijd.

Door deze 2-2 was FC Driebergen het even helemaal kwijt en je zag dat VSC kansen rook, want een minuut later lag de bal weer achter Cheryl een onhoudbaar schot vloog over haar heen in de linkerkruising, waardoor VSC verdiend op 2-3 kwam.

FC Driebergen ging risico’s nemen  door meerdere mensen mee naar voren te schuiven om nog wat te forceren, maar tot veel uitgespeelde kansen leidde dit niet meer.

Wel werd door Gamze uit een tegenstoot,  een  VSC speelster neergehaald uit onze positie binnen de 16 meter, maar de scheidsrechter legde de bal net buiten de 16 meter, waardoor VSC nog een vrije trap kreeg, die over onze muur vloog, maar wederom door Cheryl goed weggetikt kon worden. Na exact 45 minuten klonk het eindsignaal en was het  eerste “onnodige” verlies dit seizoen te betreuren.

Dames ik heb toch een goede wedstrijd gezien met inzet , vechtlust en veerkracht, maar jammer dat de punten onnodig verloren gingen.

Zaterdag weer een topper voor jullie, de uitwedstrijd tegen het op de 2e plaats staande Brederodes uit Vianen.   Hopelijk kunnen jullie na een scherpe training met teamspirit en een goed gevoel naar Vianen afreizen om daar weer proberen 3 punten te gaan pakken.