FC Driebergen Vrouwen 2 wint ook 4e wedstrijd

van der Klift Kapsalon Driebergen

FC Driebergen Vrouwen 2 wint ook 4e wedstrijd thuis tegen Lopik Vr 1

Deze zaterdag was voor het “Bierteam” vroeg opstaan, want er moest om 09.30 uur verzameld worden en om 10.00 uur moesten de ogen open zijn voor de elftalfoto, waarvoor onze sympathieke clubfotograaf Johan Prins ook vroeg uit de veren was.
Na het fotomoment was er een korte wedstrijdbespreking en warming up. Het Driebergs team moest deze zaterdag in andere wedstrijdkleding spelen, omdat Lopik ook blauw gestreepte shirts had en zo kwamen de Driebergse dames in oranje shirt het zonovergoten veld op.

FC Driebergen begon de wedstrijd goed door direct druk te zetten op de midden en verdedigingslinie van Lopik. Dit resulteerde al na 4 minuten in de eerste kans, maar de bal werd door Irene naast het doel geschoten. 2 minuten later was het Irene, die met een steekpass vanuit het midden werd vrijgespeeld tussen de verdedigsters van Lopik en meteen de bal met een hard schot in de rechterhoek schoot 1-0. Deze treffer gaf FC Driebergen direct energie en zo kwamen er kansen, met in de 12e minuut een actie door het midden van Tamara, maar zij schoot de bal tegen de uitgestoken arm van de keepster.

De as van Lopik stond niet goed, waardoor FC Driebergen vrij eenvoudig kon doorstormen naar het doel van Lopik en dat was aan Esther goed besteedt, want haar mooie rush in de 18e minuut met een pracht schot van zo’n 18 meter vloog als een speer in de linker onderhoek 2-0.

FC Driebergen kon de spaarzame aanvallen van Lopik telkens goed onderscheppen met Esther en Sandra centraal achterin, met de wederom goed spelende Lisette op rechts en Lia op links. In de 25e minuut werd de succesvol debuterende Ramona wat rust gegund, waardoor Britt op de linksvoor positie gestationeerd werd. FC Driebergen kon hierdoor voorin, wat meer druk zetten, wat al vrijwel direct een mooie actie opleverde, die door Britt via de keepster over het doel werd geschoten. De corner leverde een mooie strakke voorzet op, die door Amal prachtig achter de keepster van Lopik in de rechterhoek werd gekopt 3-0. Langs de kant werd door de teamleiding luidt gejuicht voor deze mooie aanval uit het boekje en waardering geuit voor Amal, die het lef had de bal in te koppen; na de” vuurpijl”,uittrap van Floor afgelopen donderdag op de training, die Amal op het achterhoofd trof en voor haar een aantal tellen volledig knock down betekende.

De dames van FC Driebergen waren oppermachtig in deze fase van de wedstrijd, wat in de 35e minuut leidde tot een mooie actie van Britt, die een 2 tal speelsters omspeelde en zo de bal recht voor het doel in de rechterhoek kon schieten 4-0. Met deze stand konden beiden teams gaan rusten. In de 2e helft kwam Wendy in het veld voor Yasmina, die het advies gekregen had om wat rustiger aan te doen. Ook de van de MB geleende keepster Cheryl hoopte in de 2e helft meer te doen te krijgen, want ze kon met haar 2 reddingen uit de 1e helft het doel eenvoudig schoon houden.

De 2e helft lag het tempo lager, waardoor Lopik beter kon aanhaken en ook beter ging combineren. FC Driebergen was de scherpte kwijt en daardoor liep de aanvalsopzet ook stroever.

Het duurde tot de 12e minuut voordat Irene de bal prima teruglegde op Britt, die de bal snoeihard in de linkerhoek schoot 5-0. Na dit moment werd een dubbele wissel doorgevoerd, Esther kwam voor Tamara in de ploeg en Ramona voor Laura. Dit zou het spel weer nieuwe energie moeten inblazen, maar zonder veel tempo te maken, werd het moeilijker om kansen te creëren, die kwamen er wel maar meer uit dode spel momenten, dan uit vloeiende acties.

In de 20e minuut mocht Britt een corner nemen van links, die prachtig voor het doel draaide en door Irene al zwevend door de lucht net over gekopt werd. Even later uit een identieke situatie was het Ramona die via de lat over kopte. Lopik was inmiddels in de 2e helft al een keer gevaarlijk doorgekomen, wat voor onze verdediging een waarschuwing had moeten zijn.
Maar de scherpte en opperste concentratie was eraf, mede gezien de stand en zo kon Lopik na 25 minuten een mooie aanval opzetten en met een prachtig afstandsschot over keepster Cheryl heen de 5-1 tot stand brengen. Dit betekende de 1e tegen goal voor de Driebergse dames na 340 minuten competitie voetbal in dit seizoen, dat kwam dubbelhard aan.
FC Driebergen vond het wel genoeg voor deze middag en kreeg in de spaarzame aanvallen nog wat kansjes, maar deze werden niet scherp afgerond.

De laatste en 6e treffer kwam wederom uit een stilstaande actie; de corner van Irene kwam bij Laura terecht, die direct uithaalde en de bal tegen de touwen liet vliegen en zo de 6-1 eindstand tot stand bracht.

Zo speelde het Driebergs vrouwen 2 team een prima 1e helft en een wat mindere 2e helft, waar een conditioneel aspect mede oorzaak van was. Maar de 3 punten waren weer gepakt en zo blijft FC Driebergen vrouwen 2 meedoen aan de top van de ranglijst. Na de wedstrijd werd coach Pim door het “Bierteam” getrakteerd op een heerlijk assortiment van dit goudgele vocht en zijn weekend kon niet meer stuk, bedankt dames.

Succes de volgende wedstrijd uit tegen het altijd lastige Saestum.