FC Driebergen vrouwen halen flink uit in Ede

van der Klift Kapsalon Driebergen

Afgelopen weekend werd wederom afgereisd naar Ede, waar nu het 2e team van Blauw Geel onze tegenstander was. Net zoals vorige week tegen DTS wisten we weinig van deze ploeg, maar wel dat onze mede concurrent Delta Sports er vorige week nipt gewonnen had; het betrof dus een tegenstander die niet onderschat mocht worden.

Het Driebergse team moest in de 1e helft een strijd leveren met een straffe, ijzige wind tegen. Vanaf het begin van de wedstrijd werd direct druk gezet door alle linies, waardoor al snel een veldoverwicht ontstond. Dit leverde in de 3e minuut al een prima kans op door een mooie aanval via de linkerkant, waar Esther met een versnelling en cross pass de bal bij Anne liet belanden, die met haar schot op de prima keepende Edense goaly stuitte.

In de 7e minuut een pass van Maud richting de rechterflank, waar Chantal op snelheid de linksachter van Blauw Geel omspeelde en een bal op maat afleverde bij Anne, welke ze koeltjes in de hoek achter de Edense doelvrouw afrondde 0-1. Drie minuten later was het weer Anne, die vanaf links door Irene werd aangespeeld, maar het schot vloog net over de lat. Nog geen minuut later was het Maud met een prima steek pass op Chantal, maar ze kwam net een teenlengte te kort om de bal langs de uitgekomen keepster te tikken.

De Siberische tegenwind had een positief effect op het Driebergse spel, want de bal werd met kort spel, snel door de linies naar voren gespeeld, waardoor het team van Blauw Geel niet goed in hun spel kwam. Na 25 minuten een prima bal van Laurien op Chantal, die de bal strak voorzette naar de aanstormende Esther, maar het vlammende schot vloog via de vuist van de Edense keepster weer het veld in en kon uitverdedigd worden.

Pas in de 30e minuut werd de kansenregen beloond met een actie van Chantal op rechts, die Anne prima zag voorchecken en een pass op maat gaf, die wederom door Anne koeltjes werd afgerond 0-2. Weer 3 minuten later kwam het breekpunt in de wedstrijd, een pracht aanval van Tamar naar Gabrielle via Irene naar Maud, welke met een mooie steek pass Anne bereikte, die op snelheid richting Edense keepster stoof en oog in oog met de keepster de bal prima opzij legde op de mee opgekomen Esther, die de bal rustig in het doel schoof 0-3.

Even later moest de tot dan toe prima spelende Laurien het veld verlaten met een bloedneus en werd gewisseld voor Ellen. Na even in de kleedkamer verzorgd te zijn, viel het gelukkig mee en kon Laurien de 2e helft gewoon weer starten. De laatste 10 minuten van de 1e helft leverde nog een afgekeurde goal van Chantal op, waar Esther bij de actie ervoorafgaand hands zou hebben gemaakt. Direct daarop volgend een dieptepass van Gabrielle naar Esther, die Anne wist te bereiken en nu was het wel raak 0-4 wat een glaszuivere hattrick betekende met 3 goals in één helft.

Ook Blauw Geel vond nog voor rust het net door een diepte pass, die door de wind niet goed getaxeerd werd en direct door de spits van Blauw Geel achter Floor tegen de touwen gejaagd werd 1-4. Net voor de rust viel ook nog de 1-5 van Esther, waardoor het Driebergse team wel heel comfortabel kon gaan rusten.

De 2e helft begon Blauw Geel beter in hun spel te komen, wat al vrijwel direct een pracht kans opleverde, maar de spits van de Edense formatie jaagde de bal rechts over het doel. Weer 5 minuten daarna een prachtig schot van Blauw Geel wat via de onderkant lat, al dan niet over de lijn weer het veld instoot, wat voor onze grensrechter Cock ook niet goed te beoordelen viel en de scheidsrechter besloot verder spelen . Het waren waarschuwingen aan de Driebergse dames om de druk weer op te voeren. De in de rust gewisselde Chantal werd de warming up ingestuurd om het team weer meer aanvallende impulsen te kunnen geven. Deze wissel moest versneld worden doorgevoerd, door het aan de enkel geblesseerd uitvallen van Gabrielle.

Ellen die wederom een prima wedstrijd speelde werd op de linksachter plek gepositioneerd en Chantal weer op rechtsbuiten. In de 20e minuut een prima aanval via Ellen naar Maud, die de bal doorschoof naar Anne, die op haar beurt direct de vrijstaande Irene aanspeelde en met een mooi geplaatst schot de 1-6 tegen de touwen schoot. Het begon weer beter de lopen bij het Driebergse team, wat in de 30e minuut resulteerde in een zevende treffer, waar Esther op links prima de verdediging omspeelde en de bal op maat bij de vrijstaande Chantal liet belandden, die de bal met een schampend schot in de rechterhoek zag verdwijnen 1-7.

Weer 4 minuten later een prima aanval vanaf Thirza die Irene aanspeelde en via de goed centraal spelende Maud de bal bij Anne liet belandden, die net zoals in de 1e helft van achter werd gehaakt in de 16 meter, waarop de Edense scheidsrechter besloot nu wel te fluiten voor een strafschop. Onze aanvoerdster Tamar legde de bal op de stip en schoot de bal koeltjes achter de Edense keepster de 1-8 was een feit.

Het mooiste doelpunt werd voor het laatst bewaard. In de 40e minuut een corner vanaf de linkerkant, die door Chantal met een mooie boog voorgegeven werd en door Esther direct vanuit de lucht met buitenkant schoen in de rechterhoek werd gejaagd 1-9. Het doelpunt was een beauty, wat in aanmerking komt voor het doelpunt van de week.

Hiermee werd wederom een prima wedstrijd met goed positiespel afgesloten, waarin met name door de onderlinge gunfactor de score hoog kon oplopen.

Over 2 weken spelen we thuis de topper tegen het nog ongeslagen HMS uit Utrecht.