FC Driebergen vrouwen winnen oefenwedstrijd in Apeldoorn

Banner Balkan Restaurant

Alvorens er afgelopen zaterdag afgereisd werd, was het eerst even Apeldoorn bellen…..of de oefenpot nog door ging tegen WSV. Na een klein uurtje rijden kwamen we op het grote mooie complex van WSV aan.

Na enige overleg werd besloten de wedstrijd een kwartier later te laten beginnen, zodat de wedstrijd dan op het hoofdveld gespeeld kon worden. De Driebergse dames begonnen de wedstrijd gretig, waardoor de WSV ploeg meteen achteruit moest, dit leidde al in de 2e minuut tot een klein kansje voor Irene, maar de bal vloog naast het doel. In de 4e minuut een mooie aanval die door Tamar werd opgezet, met een pass op Chantal die in een vloeiende beweging de linksachter uit positie speelde en zo met een prima voorzet de vrijstaande Esther kon bereiken, die meteen uithaalde en haar prima schot tegen de touwen zag belandden 0-1. Een hele vroege voorsprong voor de Driebergse ploeg, waardoor je gemakkelijker gaat spelen. De combinaties van FC Driebergen liepen vlot, de verdedigingslinie met Thirza, Gabriëlle en Laurien konden hun opbouwende acties goed kwijt op een prima middenveld met Tamar, Maud, Rianne en Tamara, waardoor ook de aanvalslinie goed ingespeeld kon worden. Het was Esther die in deze begin fase bijna de 0-2 op haar schoen had, maar net 1 stap tekort kwam om goed uit te halen, waardoor het schotje in de handen van de WSV doelvrouw belandde.

Bij een volgende aanval in de 12e minuut werd Esther door Maud weggestuurd en na een prachtige passeer beweging haalde Esther de achterlijn en haar voorzet kon ter nauwernood tot hoekschop verwerkt worden. Uit de mooi in het doelgebied geplaatste corner vond Esther de vrijstaande Chantal, die de bal met een klein tikje over de lijn kon werken 0-2. Bijna een kopie van hun actie vorige week, waardoor toen Delta verrast werd uit een corner.

FC Driebergen was in deze fase oppermachtig en de WSV dames zochten naar revanche, maar zij konden door het goede Driebergse spel niet in de wedstrijd komen. Na 18 minuten een mooie diagonaal pass van Rianne op de vrijstaande Irene, die met een droog schot de WSV keepster kansloos liet 0-3. Weer 2 minuten later kregen de Driebergse dames een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel; Tamar legde de bal neer en toen ging de scheidsrechter na hevigst gebaren (wat niemand begreep), richting een speelster van WSV in de muur, om de afstand tussen bal en muur met passen te meten en kwam op zo’n ruime 10 meter uit, maar vreemd genoeg bleef de muur gewoon staan, waardoor Tamar goed zicht op het doel had en toen vernietigend uithaalde, maar de bal vloog net naast het doel. WSV dacht aan opbouwen, maar dit lukte tot ons middenveld, waardoor aan een nieuwe aanval gebouwd kon worden door FC Driebergen, de bal belandde in een melee van speelsters in de 16 meter, waar Chantal wilde uithalen en toen geblokt werd, waardoor haar voet knakte en daarna probeerde de wedstrijd te vervolgen, maar dat lukte niet, waardoor Helen direct in de warming up ging en in het team kwam.

Helen was erg gretig en had nu de kans zich in de picture te spelen, maar op de één of andere manier lukte dat niet, waardoor ze relatief veel duels verloor door overhaast spel , waardoor WSV vanaf links gemakkelijker kon gaan opbouwen en zo ook aan aanvallen kon gaan werken. Maar onze verdediging met generaal Gabriëlle, wilde geen medewerking verlenen om ook kansen uit te spelen. Het laatste kwartier van de 1e helft werd een slaapverwekkende vertoning, waar het Driebergse team behoorlijk wegzakte met als enig hoogtepunt de tackle op Helen in de 16 meter, maar die de

scheidsrechter terecht wegwuifde en geen penalty toekende. Vanaf de Driebergse bank leek het ook meer een schwalbe dan een overtreding.

Na een korte rust werden Thirza en Irene gewisseld, waardoor Ellen op rechtsachter kwam te spelen, Rosanne op links half ging acteren en Tamara (Pelle) weer een keer in de spits mocht aantreden. FC Driebergen begon net als in de 1e helft furieus, wat al in de 2e minuut een schot van Tamar opleverde, maar de bal vloog net over de lat. De goed invallende Rosanne, Maud, Tamar en Rianne hadden het middenveld stevig in handen en er werd prima combinatievoetbal gespeeld, wat 2 minuten later een kans opleverde voor Rianne maar haar schot schoof voorlangs.

Hierna kwam het Tamara kwartiertje met in de 7e minuut een mooie combinatie door het midden, waar Tamara werd gevonden, maar het schot vloog net naast, weer 5 minuten later een pracht kopbal van Tamara, die ternauwernood door een verdedigster van de lijn werd gehaald en even later een prachtige lopje van Tamara wat door de keepster op de lijn kon worden gestopt.

Door het pressiespel van FC Driebergen kwam er ruimte tussen de linies, waardoor WSV ging counteren, bij een van deze acties ging de linksachter mee na voren en de even niet alert startende Helen, moest in de achtervolging, waardoor zij in de loop met haar knie tegen de schoen van de oprukkende verdedigster kwam, die daardoor uit balans was en tegen de vlakte ging. De scheidsrechter twijfelde geen moment en trok wat overtrokken geel,omdat er geen sprake van opzet was, maar dit betekende wel een tijdstraf van 10 minuten voor Helen.

Vanaf de Driebergse bank werd hier al geïrriteerd op gereageerd, temeer het een oefenwedstrijd betrof en het van beide partijen een uiterst sportieve wedstrijd was. Nog geen 2 minuten na het wegsturen van Helen werd Maud behoorlijk onderuit geschoffeld, maar toen floot de scheidsrechter alleen voor een vrije trap, waar geel zeker gepast was geweest. Vanaf de Driebergse bank werd richting scheidsrechter geroepen dat hij wel consequent moest blijven fluiten en nu zeker wel een kaart had mogen geven. Deze opmerking was voor de jeugdige scheidsrechter aanleiding om interim coach Pim naar de tribune te sturen; even was er overleg om collectief van het veld te stappen, maar dan dupeer je 22 speelsters en werd besloten verder te spelen. Gelukkig zat Wendy nog op de bank en zij kon toen het coachende werk overnemen. Inmiddels was Thirza ingevallen voor altijd constant spelende Laurien, waardoor Ellen naar links schoof, Rianne mocht na een prima wedstrijd haar rust gaan pakken, waardoor Irene rechts op het middenveld kwam te spelen.

De goed spelende Tamara kreeg ook nog haar beloning voor haar actieve rol in de spits, want in de 29e minuut kwam de bal via een vloeiende combinatie tussen Maud en Irene bij Tamara (Pelle) terecht , die de bal koeltjes in het doel schoot 0-4. Het mooiste doelpunt werd in de 32e minuut door Tamar gescoord, met een prima actie zette zij de verdediging op het verkeerde been en schoot de bal snoei hard in het dak van het doel 0-5. Ook mocht Chantal de laatste 10 minuten nog invallen voor Helen.

WSV had ook nog een 100% kans, maar hun harde schot in de hoek werd door Floor met een prachtige safe naast getikt. De laatste 5 minuten waren voor Rosanne, met in de 42e minuut een prachtige schuiver net voorlangs en een minuut later was het weer Rosanne, die met een pracht pass Chantal vrij zette en zo kon Chantal de eindstand op 0-6 bepalen, blies de scheidsrechter voor de laatste maal en kwam er een einde aan een goede sportieve oefenwedstrijd met strijd, waaruit blijkt dat er tussen 4e en 5e klasse toch nog een behoorlijk verschil zit in wedstrijdniveau.

FCD Vrouwen 2