FC Driebergen wint 1e competitiewedstrijd

Thesio ICT Professionals

In een leuke aantrekkelijke wedstrijd heeft FC Driebergen de eerste punten direct in huis gehouden tegen een sterke tegenstander waar we zeker nog meer van zullen horen.

KVVA begon de wedstrijd heel sterk en het was al in de 1e minuut dat de terug gekeerde doelman Michel van Bruggen handelt moest optreden en dit bekwaam deed. FC Driebergen kreeg zijn eerste klein kans door Jesse Mantel die maar nipt over schoot.

Het werd wel een wedstrijd met diverse momenten dat het door lichte blessures stil gelegd werd maar de goed leidende arbiter van dienst F de Groot uit Zeist telde deze tijd er zeker bij. De wedstrijd duurde totaal met de 1e en 2e helft wel 9 minuten langer.

Nadat de aanval reeks van de gasten iets geluwd waren kwam de thuisclub iets meer in balbezit en dat leidde tot wat hachelijke momenten voor het doel van KVVA op. Vooral door toedoen van de steeds oprukkende Manasse van Dijk die nogal voor gevaar zorgde maar de brilstand bleef op het scorebord staan.

Maar ook de vele aanvallen van KVVA werden koelbloedig onderschept vooral door toedoen van de absolute uitblinker van deze wedstrijd Jordy van Haarlem ,deze pas 18 jarige speler dook steeds weer op waar gevaar dreigde.

Rust 0-0

De 2e helft was het aanzien zeker waart en het was de thuisclub die door veel inzet de aanval koos. De eerste kans was er voor Mick Visser die net naast schoot dat was in de 46e minuut.

In de 56e minuut kwam FC Driebergen op een 1-0 voorsprong door de al genoemde Jordy van Haarlem die zijn inzet beloond zag met de welverdiende voorsprong. 6 minuten later was het Jesse Mantel die heel beheerst de 2-0 scoorde.

Hierna begon de druk van KVVA toe te nemen om toch wel snel de aansluit treffer te maken om er nog een wedstrijd van te maken en dat lukte in de 75e minuut 2-1. Ondanks dat de druk op het doel van Michel van Bruggen steeds groter werd bleef het toch bij een verdiende en een collectief uitstekend resultaat bij de 1e competitie wedstrijd.

Zaterdag as 2 oktober 2021 de uitwedstrijd bij onze buren Patria uit Zeist op het terrein van FZO in Zeist aanvang 14.30