FC Driebergen wint derby tegen DOSC

FCD 1 moest, na de goede wedstrijd van vorige week, zorgen dat de stijgende lijn werd vastgehouden. Tegenstander DOSC was echter goed in vorm en stond voor aanvang van de wedstrijd op een mooie vierde plek. Om 14:00 werd er op sportpark de Woerd afgetrapt onder leiding van de scheidsrechter.

Het begin van de wedstrijd was even aftasten. Beide ploegen oogden in balbezit onrustig en daardoor was het een beetje een rommelig schouwspel. Uit de eerste de beste aardige aanval van DOSC ontstond echter een grote kans maar alleen voor keeper van Bruggen schoot de linkerspits van DOSC naast het doel. Bekomen van de schrik kwam FCD steeds beter in haar spel. Onder aanvoering van middenvelders Erik Eckeveld en Sezer Gurbuz werd DOSC langzaam maar zeker steeds verder teruggedrongen. De eerste kansen kwamen maar de voorzetten van de wederom goed spelende Helder Pedro Salazo werden niet op waarde geschat. Na twintig minuten was het echter 1-0 voor FCD. Na een weergaloze pass van Paul van Hofwegen was het de al eerder genoemde Eckeveld die de bal vanuit de lucht in een keer met de binnenkant voet over de keeper van DOSC liftte. Heerlijke goal!

Na dit doelpunt gooide FCD de schroom steeds meer van zich af en begon het met name aan de bal steeds beter te spelen. Jelle Adema en Robin Noteboom strooide met kwikzilverachtige passes en DOSC kwam steeds meer in de verdediging. Tien minuten voor rust werd dit overwicht beloond toen uit een corner van FCD, Helder Pedro Salazo de bal voor zijn voeten kreeg en beheerst afrondde: 2-0. FCD bleef goed voetballen en bijna was daar de beloning maar de afstandspegel van Robin Noteboom spatte uiteen op de lat. Ruststand 2-0.

In de rust werden de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i gezet. De verwachting was dat DOSC aanvallender ging spelen dus daar moest wel wat tegenover gezet worden. En het laatste wat natuurlijk mocht gebeuren was dat FCD er te makkelijk over ging denken.

Gelijk na rust probeerde DOSC inderdaad wat meer druk op de bal te krijgen. FCD gaf echter geen krimp en sneed al vrij snel een paar keer door de verdediging van DOSC heen. Het was wachten op de 3-0 en na een minuut of tien gebeurde dat ook. Koen van Dijk stond weer eens op de goede plek nadat Helder Pedro Salazo na een prima individuele actie het overzicht behield voor de goal. Daarna volgende een zeer sterke fase van FCD. Met af en toe frivool spel werd de verdediging van DOSC keer op keer uitgespeeld. Een paar mooie kansen volgden maar o.a. de lat voorkwam een grotere voorsprong. 25 minuten voor tijd was het echter toch 4-0 toen Jelle Adema zijn sterke spel beloond zag worden met een doelpunt.

Na de 4-0 vond hoofdtrainer van der Kort het tijd om wat wisselingen toe te passen. FCD heeft immers een sterke selectie en de concurrentie is groot. De invallers Fabian Roelofs en Delfim Pedro Salazo vielen, net als de vlak daarna ingevallen Thomas Meeles, goed in. Met name Delfim had pech toen een schot vlak buiten de 16 belandde op de paal. DOSC liet zich echter ook niet onbetuigd en een vrije trap werd op de lat geschoten. Het mooiste moment van de dag moest echter nog komen. Aanvoerder Klooster van DOSC kreeg na balverlies van FCD de bal in zijn voeten en van eigen helft wist hij met een fabelachtige trap de eer van DOSC te redden. Iedereen in en om het veld applaudisseerde terecht voor deze weergaloze goal. Na dit doelpunt had FCD nog een paar momenten waarop het wellicht nog de 5-1 had kunnen maken maar helaas gebeurde dit niet. Verdedigend werd ook niets meer weggegeven.

Een prima overwinning voor FCD 1. Aanstaande dinsdag speelt FCD een oefenwedstrijd bij DVSA en zaterdag staat de bekerwedstrijd tegen Valleivogels op de rol. Een mooie week om naar uit te kijken dus!