FC Driebergen wint doelpuntenfestijn bij Desto 3-5

FC Driebergen mocht vandaag afreizen naar Leidscherijn om aan te treden tegen de oranje zwarten van DESTO. Het was wederom puzzelen qua opstelling maar met goede zin en moed begon FC Driebergen aan de wedstrijd. Vanaf de aftrap werd duidelijk dat dit wel eens een bijzondere middag kon worden. Beide ploegen speelden overduidelijk om te winnen en zochten geestdriftig te aanval. Binnen tien minuten hadden zowel FC Driebergen als DESTO al twee goede mogelijkheden laten liggen. Na een kwartier was het FC Driebergen dat de score opende toen Koen van Dijk een voorzet van Fabian Roelofs op waarde schatte. Niet lang daarna was het al 0-2. Jelle Adema schoot op doel en de bal verdween gelukkigerwijs onder de keeper van DESTO door. Beide ploegen bleven de aanval zoeken en DESTO kreeg een paar goede mogelijkheden om wat terug te doen maar O19-1 keeper Bryan Hoedeman keepte vandaag een uitstekende wedstrijd en stond paraat. Ook FC Driebergen kreeg nog een goede kans toen Robin Notenboom een vrije bal bijna de verre kruising indraaide. Vlak voor rust valt dan toch de 1-2 als DESTO een foutje in de verdediging afstraft. DESTO ruikt bloed en zet aan maar met hangen en wurgen haalt FC Driebergen de rust met een 1-2 voorsprong.

In de rust werd er aangegeven dat er wat compacter gespeeld moest worden. De ruimtes waren erg groot en dan is het makkelijk om er doorheen te voetballen. Daarnaast moest er meer druk op de verdediging van DESTO gezet worden om de lange bal eruit te halen.

De spelers van FC Driebergen hadden de hints goed begrepen want de eerste tien minuten na rust wervelden ze over het veld. Vrij snel was het al 1-3 toen een verre uittrap van doelman Bryan Hoedeman bij Fabian Roelofs belandde die de bal stijlvol over de keeper liftte. Vanaf de aftrap werd het 1-4 toen FC Driebergen gelijk druk zette op de verdediging van DESTO en een fout genadeloos afstrafte via Koen van Dijk (zijn 27e van dit seizoen). Even leek het een walk-over te worden want FC Driebergen kreeg nog een paar kansen waarbij de prachtige volley van Robin Notenboom een beter lot had verdiend dan de paal. DESTO ging alles of niets spelen om toch nog wat te forceren. Dit had succes. FC Driebergen moest terug en kwam onder druk te staan. DESTO scoorde twintig minuten voor tijd de 2-4 en toen het tien minuten voor tijd ook nog 3-4 werd, werd het toch nog billenknijpen. Uiteindelijk was het Robin Notenboom die de wedstrijd besliste na een counter: 3-5. De laatste paar minuten had FC Driebergen de voorsprong nog verder uit kunnen bouwen maar uiteindelijk bleef het 3-5.

Volgende week is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. FC Driebergen ontvangt dan Lopik wat nog strijdt tegen een theoretische kans op degradatie. Uit verloor FC Driebergen kansloos en speelde het misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen. Al met al alle reden om het trouwe thuispubliek te verwennen met goed spel en drie punten.