FC Driebergen wint slechte wedstrijd

Van der Sluijs Auto's

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen SVF op het programma. De competitie is vorige week goed begonnen met de drie punten tegen de Musketiers, waarbij ook het veldspel bij vlagen op goedkeuring van de trainer kon rekenen. Kijken of de jonge ploeg van FCD hier een vervolg aan kan geven.

Onder het genot van een hapje en drankje luistert het team aandachtig naar de voorbespreking van trainer Christiaan. Na een sterk staaltje Aad de Mos rekenen en het doornemen van de afwezigen deze middag, benoemde de trainer het strijdplan voor vanmiddag. Deze was simpel. We moesten voortborduren op de eerste helft van vorige week. De volgende elf waren in eerste instantie hiervoor verantwoordelijk:

Collin; Jesper, Ibrahim, Camiel, Lucas; Jesse M, Michel, Jelle, Victor; Abate, Jordy

Half drie en de aftrap is voor de thuisploeg. Driebergen probeert direct vol gas te geven en veel diepte te zoeken. Dit resulteert na 5 min in de eerste enorme kans voor FCD. Jesse Mantel krijgt vanuit een goede combinatie de bal bij de zijlijn aan de rechterkant van het veld. Hij ziet Michel vanuit het middenveld diepgaan en geeft de bal precies op maat. De bal gaat over de verdediging en stuitert in de 16. De kleine middenvelder probeert de bal over de uitkomende keeper heen te lobben maar de uitvoering was onvoldoende, waardoor de keeper de bal gemakkelijk uit de lucht kan vangen. In de minuten die volgen probeert Driebergen te combineren, maar doet dit op een te laag tempo. Cothen probeert er af en toe nog uit te komen maar kunnen ook niet echt indruk maken. De kansen die zij wel kregen werden uitstekend gepareerd door keeper Collin.

Langzamerhand begint het weer om te slaan van een lichte miezerbui een regenbui. Tijdens deze bui wordt het veldspel niet bepaald beter. Zowel Driebergen als SVF spelen zeer rommelig en in een veel te laag tempo. De regenbui wordt erger, nog erger, nog veel erger en juist op het moment dat je denkt; nou nou, pittig buitje, gaat het nog een korte periode zo hard regenen dat het vanaf de tribune bijna niet mogelijk was om het veld te zien. Laat staan wie bij wie hoorde of waar de bal op dat moment was. Gelukkig voor het publiek, want van het heen en weer geschuif van de bal zou niemand echt gelukkig worden.

Nadat het weer is opgeklaard krijgt FCD het betere van het spel. Het is nog steeds geen sprankelend voetbal wat op de mat wordt gelegd, maar er komen kansen. Driebergen krijgt in korte tijd een aantal vrije trappen en corners en uit vrije trap wordt dan eindelijk de 1-0 gemaakt. De bal wordt vanaf de zijkant ingebracht in de zestienmeter en wordt niet goed verwerkt door de verdediger van SVF. De afvallende bal op een metertje of 12 van het doel wordt beheerst afgerond door Michel. 35ste minuut 1-0 FC Driebergen. Publiek gaat er eens goed voor zitten en hoopt dat het team net als vorige week op zoek gaat naar meer. Helaas kabbelt de wedstrijd voort en zonder dat er nog bijzondere dingen gebeuren fluit de scheidsrechter voor de rust.

In de rust geeft de trainer duidelijk aan wat wel, maar vooral niet goed ging. Er waren maar twee positieve punten te bespreken. A: we leven nog na die moessonregen en B: we staan met 1-0 voor. Verder was het allemaal….. De krachttermen zullen we u besparen. Echter, met een paar kleine aanpassingen zou het allemaal iets makkelijker moeten gaan en zouden we beter voor de dag moet komen.

Na rust was er de hoop dat Driebergen zich zou herpakken. Dit bleek ijdele hoop aangezien SVF beter uit de kleedkamer was gekomen dan Driebergen en direct een aantal keer gevaarlijk was. Pogingen van SVF om op gelijke hoogte te komen werden of door foute keuzes van henzelf om zeep geholpen of keeper Collin pareerde weer vakkundig. Ook na de drie wissels aan Driebergse zijde; Sven voor Jesse Mantel, Jesse Boomen voor Abate en Max voor Victor, bleef het spelbeeld hetzelfde. SVF had iets de overhand maar kon niet echt tot grote kansen komen en FCD deelde af en toe speldenprikjes uit.

Driebergen had inmiddels wel door dat het zo’n middag was. Zo’n middag waarbij het gewoon niet lukt. Een middag waarbij er dan maar gewoon gebikkeld moet worden om de drie punten over de streep te trekken. Hoewel een groot deel van de selectie niet vies is van de beuk erin gooien en die bal weg rammen, heeft Driebergen natuurlijk ook nog Jelle. Hij was vroeger het type waarbij het broekje nooit vies was aangezien bikkelen en slidings maken toch voor de mindere goden was weggelegd, een frustratietrapje daargelaten. Jelle moet het hebben van zijn fluwelen techniek en spelinzicht, zelfs onder de hoogste druk. Iets waarin hij vijf minuten voor tijd maar weer eens een masterclass in geeft. Halverwege de eigen helft wordt hij onder druk aangespeeld en speelt zich zeer fraai vrij, de steekbal die daarop volgt is van grote schoonheid en met die bal zet hij Jesse Boomen vrij voor de keeper. De spits loopt op het doel en de uitkomende keeper af, maar hij faalt helaas jammerlijk. Geen bevrijdende 2-0 maar wederom alle hens aan dek voor het slofoffensief van de bezoekers uit Cothen.

In de allerlaatste minuut was er toch nog een grote kans voor SVF, welke begon door een ongelukkige botsing tussen Jesse Boomen en de keeper van Cothen. Hij was ver uit zijn doel gekomen en ten hoogte van de dugout kwam hij hard in botsing met de spits. Zelfs performance coach/agility trainer / motivational speaker/ fysio / verzorger(excuus als er een paar vergeten zijn) Vinny was zo geschrokken dat hij opsprong en direct richting de keeper ging. Hiermee kon hij zijn paradepaardje, de 8 meter sprint, direct even demonstreren. Gelukkig voor Vinny, de keeper en alle andere aanwezigen bleek het mee te vallen. Tijdens dat duel ging de bal direct uit wat zou moeten resulteren in een inworp voor Driebergen. De scheids besloot een stuiterbal te geven welke cadeau werd gedaan aan Cothen. Die gaven de bal een lange peer naar voren wat nog zeer gevaarlijk werd voor het doel van Driebergen. De corner die daarop volgde, was gelukkig een prooi voor de uitstekend spelende Collin.

Eindstand 1-0. De Driebergse formatie weet dat het beter kan, en ook moet. Positieve van deze wedstrijd is dat dit soort wedstrijden vorig jaar nog wel eens eindigden in een gelijkspel of erger. Hopelijk weet Driebergen zich te herpakken bij de wedstrijd van volgende week uit tegen Bunnik ’73.