FC Driebergen wint van Faja Lobi/KDS

Thesio ICT Proffesionals

De eerste competitiewedstrijd van 2019 stond op het programma zaterdag 19 januari. Het was tevens de laatste wedstrijd van het eerste gedeelte van de competitie 2018/2019 die FC Driebergen afsluit met een 6e plaats met 18 punten uit 13 wedstrijden.

Een goed spelend en combinerend Fc Driebergen was in de 1e helft oppermachtig voor tegenstander Faja-Lobi/KDS. Al in de beginfase 2 grote kansen om al snel de score te openen, helaas gemist door Abate Nyamsi(die een uitstekende 1e helft speelde) en Kevin van Woudenberg. Maar in de 5e minuut was het toch raak een goede pass van Kevin van Woudenberg naar spits Jesse v/d Boomen die beheerst de bal langs de doelman van de gasten speelde 1-0.

Na deze openingstreffer bleef de thuisclub met aardig spel de wedstrijd domineren. In de 25e minuut was het door een uitstekende aanval ingezet door Sven Evers naar aanvoerder Jelle Adema die de bal weer voor de voeten van Sven Evers plaatste en die deze kans geweldig afrondde.

In de resterende minuten tot de thee bleef de thuisclub het beste van het spel houden. Ofschoon de rust met een veel hogere voorsprong in zou kunnen gaan bleef het 2-0 als ruststand.

De 2e helft was er een om heel snel te vergeten want FC Driebergen trok zich terug en Faja-Lobi/KDS kreeg kans op kans om de score te verkleinen maar gelukkig voor de FC Driebergen familie bleef deze treffer uit. Kevin van Woudenberg was al achter gebleven in de kleedkamer en zijn vervanger was de jeugdige Max Mehrengs. Gevolgd door in de 61e minuut Pim Noomen in te brengen voor Sven Evers (lies klachten).

In de de 73e minuut veranderde plots de, tot die tijd sportieve, wedstrijd met een duwende en trappende spelers die elkaar te lijf gingen gevolgd door een rode kaart voor een speler van Faja-Lobi/KDS. De scheidsrechter van dienst de Hr F de Groot kon niets anders doen dan de wedstrijd te staken (achteraf een afkoelingsperiode).

Na een goed gesprek in de kleedkamer samen met beide aanvoerders werd de wedstrijd weer na 15 minuten voortgezet en de resterende tijd was het 10 tegen 11 en werd er sportief verder gevoetbald met een steeds sterker wordende thuisclub die van de meerderheid van het aantal spelers profiteerde.

Het waren de ingevallen Jelle v/d Werf en spits Jesse v/d Boomen(zijn tweede vanmiddag) die de score lieten oplopen naar een welverdiende 4-0 overwinning in deze eerste wedstrijd van 2019.

Zaterdag as 26 januari de uitwedstrijd aanvang 14.30 in Utrecht tegen het sterke EDO.