FC Driebergen Zaterdag 1 verliest laatste wedstrijd

FC Driebergen mocht vandaag afreizen naar Lunetten om het op te nemen tegen DVSU. DVSU moest winnen om niet direct te degraderen terwijl FC Driebergen de sportieve plicht graag wilde vervullen.

DVSU zocht vanaf het begin logischerwijs de aanval. FC Driebergen had daar grote problemen mee en wist een paar keer ternauwernood onheil te voorkomen. Toch was er ook aan de andere kant gevaar voor het doel van DVSU. Na een minuut of tien spelen werd het 1-0 voor DVSU toen de zeer behendige aanvaller Jerry Minjon van DVSU de buitenspelval wist te omzeilen en oog in oog met keeper Bryan Hoedeman koel bleef en beheerst binnen schoot. FC Driebergen liet het er echter niet bij zitten probeerde de schade snel te herstellen. Dat lukte al vrij snel toen Fabian Roelofs een penalty benutte nadat Jeffrey van Veenendaal was neergehaald binnen de beruchte lijnen. Toch was het niet veel later helemaal mis voor FC Driebergen. Binnen een paar minuten stond het ineens 3-1 op het scorebord doordat weifelend optreden twee keer zeer goed werd afgestraft door de roodhemden van DVSU. Dat was toch een fikse teleurstelling en DVSU kreeg de geest. Het was dat keeper Bryan Hoedeman een goede wedstrijd keepte anders had het voor rust nog erger geweest. In de slotfase van de eerste helft leefde FC Driebergen even op en was het Sven Evers die bijna de 3-2 binnen poeierde maar zijn schot werd op miraculeuze wijze van de doellijn gehaald.

Na rust probeerde FC Driebergen de wedstrijd te doen kantelen en probeerde het DVSU onder druk te krijgen. Dit lukte vrij aardig maar vijf minuten na rust kreeg DVSU speler Jerry Minjon het wederom op zijn heupen. Met een slalom vanaf de middenlijn scoorde hij een wel zeer fraai doelpunt. Niet leuk voor FC Driebergen maar voor zo’n doelpunt kan je alleen maar applaudisseren. Toen was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. FC Driebergen probeerde het wel maar DVSU bleef eigenlijk vrij eenvoudig overeind. Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde en was het DVSU dat nog een goede kans kreeg om de 5-1 maar een mooie volley eindigde op de lat. Uiteindelijk bleef het bij 4-1.

Nog een mooie vermelding is er voor O19-1 spelers Pim, Jesper en Jelle die allen hun debuut maakte voor FC Driebergen 1 en dat zeer verdienstelijk deden. Deze dag werd nog mooier voor hun toen later bleek dat de O19-1 ook nog eens kampioen was geworden door een verliespartij van de directe concurrent. Daar past een grote felicitatie bij!

Afscheid van Michel Hoekstra zijn laatste competitie wedstrijd van FC Driebergen 1