FC Driebergen zondag 4 wint weer eens

Na  achtereenvolgens drie verloren competitie wedstrijden heeft het 4e de draad weer opgepakt. SVF 3 werd in Cothen met 0-2 verslagen.
Voorafgaand aan deze wedstrijd werd er donderdagavond de basis gelegd.  John “Chanturia” Evers kreeg zijn broodnodige rust, zie verslag vorige week.  Aanvoerder Willem die ondanks zijn neusverkoudheid aanwezig was zorgde er bijna voor dat de training werd afgelast. Gelukkig kon tijdig de bergen snot van het veld verwijderd worden.  De aanvoerder zou zondag trouwens ontbreken. Een aantrekkelijk partijtje voetbal volgde en bracht de nodige vertrouwen bij de spelers.
FCD ging voortvarend van start. Met de eerste helft de wind in de rug volgde mooi positiespel. SVF had hier de nodige moeite mee en liep voornamelijk achter de spelers van FCD aan. Van achteruit werd er wanneer het mogelijk was doorgeschoven waardoor de extra man gecreëerd werd.
Het duurde ook niet lange of FCD kwam op voorsprong. De doorgeschoven laatste man bracht Michel in stelling die met zijn suikerbeen zijn doelpunt maakte. Kort hierop werd de 0-2 gemaakt door onze jongste speler, die vanwege de nodige alcoholische versnaperingen op zaterdag vroeg (23.00 uur)naar bed ging om fit aan het duel te beginnen.
De tweede helft werd een ander verhaal. Vinnie werd gewisseld door onze nieuwste aanwinst. Met de nodige verbazing toverde deze man de ene na de andere schaar tevoorschijn, zonder enig kwetsuur op te lopen. Dit beloofd wat voor de rest van dit seizoen. Met de wind tegen kwam FCD nauwelijks van eigen helft af. Een stormloop op het doel van Ron volgde. Ron heeft ondanks de stormloop van SVF weinig te doen gehad.
Toch volgde nog een grote kans voor de FCD. De langste verdediger ging mee in de aanval. Werd in stelling gebracht maar schoot de bal van dichtbij over. Laten we het er maar op houden dat het lastig was want hij schoot de bal met zijn linker voet in en doorgaans wordt deze voet alleen gebruikt om te lopen.
Een sportieve wedstrijd met eindelijk weer drie punten. Volgende week thuis tegen tegen Amsvorde winnen en we nestelen ons weer in de top van het klassement.
De rapporteur van deze week was niet bij de 3e helft dus bepaalde hij zelf de man van de wedstrijd. Man van de wedstrijd: Onze jongste speler. Op zaterdag middag en avond veel bier drinken en dan bij de laatste denken aan FCD 4. Vroeg naar bed om toch enigszins “fit” te starten. Inzet tonen, hard werken en beloond worden met een doelpunt.