FC Linkspoten​ wint FC Driebergen Darts koppeltoernooi 2022!

Drankenspecialist de Mol

Zaterdag 17 december was het eindelijk zo ver, het darttoernooi voor koppels vond weer plaats in de kantine van FC Driebergen. Na 2 jaar konden de koppels eindelijk weer strijden om de Arie Sturkenboom trofee. 39 teams hadden zich opgegeven dit jaar, wie zou er aan het einde van de dag met de grote beker naar huis gaan? Zou dat de winnaar van de laatste keer zijn; Marcel Smit die dit jaar mee doet met Bob Giesen, of een ander oud-winnaar misschien zoals Arthur Gijzen die meedoet met Anton Advokaat of misschien wel de ‘Mighty Boys’ (Kevin en Jens). Of gaat er dit jaar een nieuwe winnaar komen?

Als snel bleek dat het niveau erg hoog lag deze middag, en dat er nog een spannende avond zou volgen. Na de poulewedstrijden werden de teams opgedeeld in 2 verschillende rondes: de nummer 3 en 4 in de poule gingen naar de verliezersronden en de nummer 1 en 2 gingen naar de winnaarsronde. Er volgde een aantal spannende kruisfinales, waarna we doorgingen naar de kwartfinales. Vooral in de verliezersronde waren de wedstrijden erg spannend, bij alle wedstrijden werd een 3e set gespeeld om te bepalen wie er door zou gaan naar de halve finale.

Uiteindelijk werden de volgende halve finalen gespeeld:

Verliezersronde:
– The Anaconda’s (Andor Geerding/Martin de Haan) tegen The comeback Boys (Sebastiaan/Rutger)
– Zo vader, zo zoon (John en Sven Evers) tegen The Bully’s (Jeroen Heuzer/Rick Hendriks)

Winnaarsronde:
– The Mighty Boys (Kevin en Jens) tegen FC Linkspoten (Bob van Giesen/Marcel Smit)
– Sikking Boys (Aron en Robin Sikking) tegen Triple Malacia (Hidde vd Werf/Jorrit Ederveen)

Er werd nu best of 5 sets gespeeld, in de verliezers ronde waren er duidelijke winnaars. The Anaconda’s en The Bully’s wonnen beide met 3-0. In de winnaarsronde was het spannender, de Linkspoten wonnen met 1-3 van de Mighty Boys en Triple Malacia won met 3-2 van de Sikking Boys.

De finales waren nu best of 7, de verliezersronde ging dus tussen The Anaconda’s en The Bully’s, en ook al lijken de cijfers anders te zeggen maar de wedstrijd was erg spannend. Alleen The Anaconda’s raakte de dubbels net iets beter en wonnen uiteindelijk met 4-0.

De finale van de winnaarsronde was tussen FC Linkspoten en Triple Malacia, en deze was heel erg spannend. Triple Malacia kwam met 2-0 voor maar FC Linkspoten kwam knap terug naar 2-2, daarna werd het 3-3 en kwam het aan op de laatste set. Deze set duurde erg lang, want de dubbel werd steeds net niet gegooid. Maar uiteindelijk slaagde FC Linkspoten erin om de laatste dubbel als eerste uit te gooien. En waren zij dus de grote winnaar van het toernooi, en zo was Marcel Smit dus voor de 2e keer op rij de winnaar alleen nu samen met Bob van Giesen.

Naast de prijzen voor de 1e en 2e plek in de verliezers en winnaarspoule was er ook nog een Bullshit prijs, deze ging dit jaar naar: Tinus Out.
Het was een geslaagd toernooi, alle vrijwilligers en sponsors nogmaals bedankt en tot volgend jaar.

Overzicht winnaars:

Verliezersronde:
1e: The Anaconda’s​
2e: The Bully’s

Winnaarsronde:
1e: FC Linkspoten​
2e: Triple Malacia