FC Utrecht E2 niet opgewassen tegen FC Driebergen E1

FC Driebergen E1 is te sterk voor FC Utrecht E2

De E1 van FC Driebergen spelend in de Hoofdklasse 10 nam het afgelopen zaterdag 5 april op sportpark Zoudenbalch, tevens trainingscomplex van het grote FC Utrecht, op tegen de E2 van de laatstgenoemde club. Twee maanden terug wist deze E1 voor het eerst in de geschiedenis van de club kampioen te worden in de Hoofdklasse. Dit zorgde voor een promotie in deze Hoofdklasse wat resulteerde in een competitie met onder andere FC Utrecht E2.

De E1 dit seizoen onder leiding van trainer/coach Tijn Zegwaart, assistent trainster/coach Vera Niehoff en leider Remko Van den Berg had de laatste weken moeite met het behalen van haar verdiende punten. Dit keer moest het gaan gebeuren, de punten moesten mee terug naar Driebergen. De technische staf dacht voor dit keer de tactiek te hebben gevonden om FC Utrecht met lege handen te laten staan. De laatste weken had de E1 moeite met de start van de wedstrijd, en als er één club is waar je vanaf de eerste minuut scherp moet zijn dan is dit FC Utrecht wel.

De jongens van de E1 kregen de instructie mee vanaf het eerste fluitsignaal de tegenstander volledig onder druk te zetten en geen duel te ontvluchten. De tactiek bleek te werken want de E1 was FC Utrecht het eerste kwartier volledig de baas. Na 15 minuten stond het namelijk al 0-4 in het voordeel van FC Driebergen. Doelpunten werden gemaakt door Wouter de Wit, Genarro Ooft en tweemaal Mounir el Hadj. FC Utrecht wist niet hoe het zich moest wapenen tegen de druk die de E1 gaf. Het middenveld met een fantastisch spelende Joep Bomhof  en aanvoerder Floris Van den Berg, die het team op sleeptouw nam en zoals altijd overal te vinden was, was FC Utrecht vaak te sterk af. Toch kregen ze na de 0-4 wat meer vat op de wedstrijd. Dit resulteerde in een aantal sterke aanvallen, je zag het talent van deze spelers naar boven komen en FC Driebergen stond even flink onder druk. Deze druk ging helaas niet gepaard zonder tegendoelpunten. Keeper Jort Schubad moest ondanks veel fantastisch keeperswerk twee tegendoelpunten incasseren. Na 30 minuten floot de scheidsrechter voor de rust: 2-4.

De rust kwam op het goede moment, de jongens spaarden de energie weer op om de tweede helft deze voorsprong te verdedigen. Toch was advies van de technische staf om FC Utrecht onder druk te blijven houden, flink naar voren te verdedigen en de fysieke duels niet uit de weg te gaan. Met deze tactische tips kon er na 10 minuten weer afgetrapt worden voor de tweede helft.

Na de wederopstanding van FC Utrecht eind eerste helft was het weer tijd voor FC Driebergen. De E1 gaf alles om deze voorsprong in het eerste opzicht te behouden. Maar behouden bleek niet het goede woord, het werd namelijk uitbreiden. Het spel golfde heen en weer en was voor de neutrale toeschouwer een heerlijke sportieve voetbalpot met prachtige momenten vanaf beide kanten. Waar FC Utrecht een aantal keer pech had in de eindpass en afronding wist FC Driebergen het voorbeeld in effectiviteit te geven. Door doelpunten van alweer Gennaro Ooft, Wouter de Wit en een eigen doelpunt van een FC Utrecht-speler stond het plots 2-7. Ook aanvaller Nawfal el Addouti was nog een aantal keer erg dreigend voor het doel van de tegenpartij, de keeper van FC Utrecht vond het na 7 tegendoelpunten helaas wel genoeg. De thuisploeg wist in het vervolg nog een aantal keer gevaarlijk te worden tegenover de uitstekend spelende achterhoede van de E1 met Laurens Reyn, Luuk Niehoff en Ole Van der Lande en keeper Jort Schubad. Na 60 minuten spelen floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. Wat voor velen een droom is, werd voor de jongens van de E1 werkelijkheid, namelijk winnen van FC Utrecht, en hoe: 2-7.

Een prachtige wedstrijd voor de E1. Na een moeizame start van het seizoen is duidelijk te zien dat er veel stappen zijn gemaakt de afgelopen maanden. Op aanvallend vlak een rustige opbouw vanuit achteruit en erg veel aanvallen via de flanken. Daarnaast verdedigend compact en het liefst zo ver mogelijk vooruit verdedigen.