FCD B4 blijft verbazen

Afgelopen zaterdag moesten wij tegen Achterveld B2 voetballen daarbij aangetekend dat onze tegenstanders nog niet hadden verloren. Wij hadden hulp van 3 jongens van de B2 door afwezigheid van 3 spelers van onszelf. Wij begonnen met veel drang naar voren. Ronan was vandaag in vorm, hij passeerde 3 man in de 16 meter totdat de aanvoerder van Achterveld het zat was en hem in de heupzwaai nam. Scheidsrechter kon niet anders dan een penalty geven waardoor wij al na 2 minuten op een 0-1 voorsprong kwamen door Achraf. Wij bleven voetballen en na een schitterende combinatie door de midden met Emiel, Ronan en Bjorn kwam Samir alleen voor de keeper en maakte de 0-2.

Achterveld had nog geen kans gehad toen wederom na een prachtige combinatie Leon het 3e doelpunt mocht aantekenen. Ik stond langs de kant te genieten van het veldspel dat ondanks het hobbelige veld er fantastisch uitzag. Onze achterhoede met Jean, Sander, Emiel en Achraf waren een rots in de branding en was het voor Achterveld geen pretje om aan te vallen. De jongens gaven geen kans weg maar waren daarbij ook ondersteunend aan onze aanvallers. Dit bleek wel uit een diepe pass van achteruit door Achraf die Ronan diep stuurde en deze de keeper met lege handen achterliet 0-4. Kort daarop wederom een prachtige aanval vanaf de rechterkant waar Leon en Bjorn elkaar blindelings konden vinden en Bjorn met een schot op de goal de keeper dwong tot een goede redding maar desondanks toch de bal losliet waarna Fawzi hem beheerst inschoot. 0-5.

Hierna werden de teugels gevierd waardoor Achterveld iets meer balbezit kreeg. 1 minuut voor rust was het Emiel die het zo zielig vond voor Achterveld dat hij hun op een presenteerblaadje de bal gaf waardoor de spits van Achterveld (helemaal beduusd) de bal achter Colin kon deponeren. 1-5

Na de rust dwong Achterveld ons meer naar achteren door pressing te gaan voetballen. Dit kwam ons beider veldspel niet ten goede, het werd rommelig en de 2e helft kunnen we kort afsluiten met de woorden dat wij beiden nog 1 x scoorden en dat de einduitslag 2-6 was.

Wil de ploeg een enorm compliment geven voor het getoonde spel en maar ook zeker voor de instelling. Willen winnen en daarbij zoveel plezier uitstralen is dan voor mij als coach een genot om langs het veld te staan.

Nog speciaal bedankje aan Sander, Dave en Edison.

Goed gedaan jongens!!!

John