FCD C2 Ongeslagen kampioen!

Zaterdag 9 april gaan de mannen van de C2 weer naar Utrecht voor een 3e opeenvolgende uitwedstrijd.  De spanning stijgt want het kampioenschap is binnen handbereik. De nr 2 in de poule staat op 6 punten en er zijn nog 3 wedstrijden te gaan. We spelen laat vandaag en kunnen even afwachten wat de concurrentie doet. Als we het parkeerterrein van het mooie Desto sportpark opdraaien bereikt ons digitaal het bericht dat de directe concurrent verloren heeft.
Nu wordt het een mentaal gevecht want zo dichtbij waren we nog niet en 1 punt is voldoende voor de hoogste plek op het podium. We hebben wederom  2 afwezigen en 1 speler met al wedstrijdminuten in de benen en een keeper met serieuze fysieke problemen. We starten desondanks messcherp en weten er snel 2 in te leggen. Er komt een speler bij Desto binnen waarvan we het idee hebben dat hij dat hij weleens niet in dit team thuishoort. We komen onder druk maar onze verdediging staat als een huis. We schakelen bij en hebben de wedstrijd weer in handen. Ruststand 1-3 en een letterlijk en figuurlijk zonnetje voor de C2 vergezeld ons.
In de 2e helft blazen we Desto weg en met een klinkende 3-7 overwinning is het kampioenschap een feit. Een reeks van 13 wedstrijden op rij zonder een enkele nederlaag, 9 punten voor op nummer 2 en een positief doelsaldo van +23. Een terechte kampioen waardig. Nog 2 thuiswedstrijden te gaan waarbij a.s. zaterdag alle 14 spelers gehuldigd gaan worden. Alle ouders/ verzorgers,  opa’s en oma’s, broers en zussen, vrienden en vriendinnen zijn van harte uitgenodigd. We spelen thuis om 14:45 uur en dat belooft een feestje te worden.
Een fantastisch compliment voor 14 fantastische speler in een fantastisch seizoen is meer dan op zijn plaats. Michiel, Mick, vaste vlaggers Luuk en Jaap en alle aanwezige belangstellende tijdens onze wedstrijden langs de lijn en uiteraard ikzelf hebben van jullie genoten.
Ernst.