FC DRIEBERGEN pakt verdiend punt bij SVM

FC DRIEBERGEN heeft een dik verdiend punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen het 4 plaatsen hoger staand SVM uit Maartensdijk. Vanaf het begin werd een treffen tussen twee gelijkwaardige ploegen met een licht overwicht van de thuisclub die vooral over hun linker kant gevaarlijk door kwamen.

Het was al in de 5e minuut dat FC DRIEBERGEN door het oog van de naald kroop dat na een uitstekende aanval de linkerspits vernietigend uithaalde en zijn schot keihard via de binnenkant van de pal het veld in ketste.

Het iets beter in de wedstrijd komend FC DRIEBERGEN moest nog wel even benauwd toe kijken hoe wederom over links een goed lopende aanval net op niets uitliep. Doordat de bal net aan de goede kant voor de gasten van de paal belande.

Voor SVM was er in de 24e minuut reden om te juichen maar het uitstekende doelpunt werd wegens buitenspel terecht afgekeurd.

Het was vooral halverwege de 1e helft dat doelman Michel van Bruggen zeer veel goede momenten met wat twijfels afwisselde en achteraf de juiste beslissingen nam het bleef dus 0-0. De neutrale toeschouwer zag een leuke wedstrijd die zowel bij SVM als bij FC DRIEBERGEN alle kanten kon opgaan.

Vooral aan het einde van deze 1e helft was dan weer FC DRIEBERGEN en dan weer SVM die diverse kansen kregen waarvan Paul van Hofwegen de grootste had de in kansrijke positie de bal over kopte. Zodoende werd de verdiende ruststand bereikt van 0-0

De 2e helft bracht twee ploegen in het veld die door zeer veel inzet en goede spel de toeschouwer warm maakte. FC DRIEBERGEN begon de 2e helft met een wissel Jelle Adema moest het veld ruimen voor Pim van Amerongen en 10 minuten later de 2e wissel Elmar van Doorn moest plaats maken voor Henk-Jan Veenendaal.

Hij was het die van meet af gevaar aan stichtte in de verdediging van SVM. Even later in de 2e helft zag Bagdag Ajiach zijn goede aktie en kans stranden op de keeper van SVM. Het werd steeds spannender doordat beide teams voor de aanval kozen.

Daardoor was het zeer spijtig dat door een ongelukkige val Robin Notenboom uit moest vallen met een gebroken pols en naar het ziekenhuis vervoerd moest worden. En daar FC DRIEBERGEN net daarvoor zijn 3e wissel het veld in had gebracht (Kevin van Woudenberg voor Robin Geerding) moest men met 10 man verder maar desondanks kwamen er nog wat kleine mogelijkheden waar te slordig mee werd omgegaan.Al met al een dik verdiend punt wat behaald werd in deze 0-0 wedstrijd die uitstekend werd geleid door scheidsrechter R.Budding.

Zaterdag 1 oktober de zeer lastige uitwedstrijd tegen Nita in Nightevecht een van de kampioenskandidaten. De supportersbus vertrekt om 12.30 van het sportpark.