FCD E1 pakt punt in Leersum

Na de klinkende bekeroverwinning van vorige week tegen Hoograven, 0-7!, waren de verwachtingen van deze eerste competitiewedstrijd hooggespannen.

Vooraf werd door de spelers al volop gefilosofeerd over hoe er gejuicht ging worden bij het eerste doelpunt in de nieuwe clubkleuren of van de nieuwe voetbalschoen van Thomas. In de kleedkamer vertelde Marco de jongens nog eens goed waar de aandacht op moest liggen. Verdedigers terugkomen na de aanval, aanvallers voor de man komen, snelle spelhervattingen en vooral vanaf het eerste moment er boven op! De warming up was scherp onder leiding van Marco. Overpassen, rondotjes, een keer raken in een kleine cirkel, prima voorbereiding voor de wedstrijd.

Er werd aangetreden op ouderwets gras. Iets waar onze E1 toch weer even aan moest wennen. Iedereen op scherp, maar dan valt de 1-0 voor HDS toch na een verdedigingsfoutje. FCD E1 zette daarna de knop om. Er werd beter gedekt, sneller ingespeeld en hierdoor wist Joost die prima mee opgekomen was uit de verdediging er 1-1 van te maken. De teams waren goed aan elkaar gewaagd. Sem wist na weer een snelle aanval de 2-1 binnen te schieten, waarna HDS wat gelukkig de 2-2 maakte. Nadat onze keeper Jerre te kort werd gedekt bij een uittrap wist hij toch de bal over iedereen heen naar de op volle snelheid sprintende Nic te schieten, maar juist toen floot de scheidsrechter af. Heel jammer, want dat was een 100% doelkans.

In de rust wist Marco de jongens weer op te peppen. En na rust begon het steeds beter te lopen. Justus speelde op wisselende posities sterk. Joost, Thomas  en Joop hielden de achterhoede goed dicht en Boudewijn speelde vanaf de zijkant lekker in. Sem en Nic liepen als spits de benen uit het lijf en dat leverde kansen op. Door een eigen goal van HDS onder druk van een goed aanvallend FCD E1 werd het 2-3 en Nic maakt kort hierna knap de 2-4.

Even leek het erop dat de vlag uit kon, maar HDS herpakte zich. Uit een wat ongelukkig veroorzaakte corner scoorde HDS de 3-3. In de slotfase wist HDS zelfs uit weer een corner na een doortikkertje van een van de aanvallers 4-4 te maken. Alle hoop was nu gevestigd op een laatste bevlieging van de FCD E1. Er werd moedig gestreden en dat leverde net voor tijd een pass op waardoor Nic plotseling vrij voor de keeper kwam. In een seconde moest hij beslissen en schieten en passeerde de keeper, maar raakte helaas de paal.

Eindstand 4-4!

Goede wedstrijd, heerlijk weer en vrolijke jongens. Thomas en Justus werden tot gedeelde man of the match gekozen.

Volgende week Dove E2 uit, altijd lastig!