FCD F2 afgetroefd door feller DEV Doorn F1

Na een ongeslagen reeks van 5 wedstrijden (4 overwinningen en 1 gelijkspel) is FCD F2 weer eens tegen een nederlaag opgelopen. In een rechtstreeks duel in Doorn om de aansluiting bij koploper Jonathan F2 te houden verloor de blauw-witte formatie van een feller DEV Doorn F1: 3-2, een uitslag waar niet zoveel op af te dingen viel.

Nog voor de secondewijzer één keer rond was gegaan (en zonder dat één Driebergse veldspeler de bal had aangeraakt) lag de bal al achter goalie Vico Duiverman.De doelman wist het eerste vijandelijkse schot van de wedstrijd nog naast zijn doel te werken, maar de daaropvolgende hoekschop werd door een verdediger van FCD F2 ongelukkig in eigen doel gewerkt: 1-0. In het vervolg van de eerste helft had DEV Doorn F1, gesteund door de stevige wind in de rug, een veldoverwicht. De Doornse formatie was over het hele veld scherper in de duels, maar het werd halfweg het eerste bedrijf, tegen de verhouding in, gelijk. Linksbuiten (en aanvoerder voor de gelegenheid) Arij Bijnsdorp kreeg op ‘de punt van de zestien” het leer, zag uit zijn ooghoek een gaatje, en verstuurde met zijn linkervoet een magistrale boogbal die in de verste kruising eindigde: 1-1. Kort daarop eindigde een Doorns zondagsschot van eigen helft, gesteund door de wind, achter de doelman van de Albicelestes (2-1), maar het was wederom Arij Bijnsdorp die, dit keer uit een directe vrije trap, de 2-2 ruststand aantekende.

Na de limonade was de wedstrijd meer in evenwicht. De grootste kans was nog voor de fenomenale Doornse nummer 9, maar zijn stiftje miste hoogte zodat Vico Duiverman redding kon brengen. Zo’n 8 minuten voor tijd viel toch de beslissing, toen FCD F2 in de omschakeling niet goed stond, en een razendsnelle uitbraak DEV Doorn F1 op voorsprong bracht: 3-2. FCD F2 zette nog wel aan, maar tot een echt slotoffensief kwam het niet, zodat de drie punten in Doorn bleven.

Niet getreurd, want de mannen van FCD F2 stevenen af op een prima plek in de top-3. Volgende week eerst Bunnik ’73 F1 uit. Thuis 3-2 gewonnen, maar altijd lastig. Tot dan!