FCD F2 boekt zwaarbevochten zege op Bunnik ’73 F1

Op een waterkoud sportpark De Woerd heeft FCD F2 zaterdagochtend tegen Bunnik ’73 F1 de punten in Driebergen weten te houden: 3-2. Een zwaarbevochten maar verdiende overwinning, waardoor FCD F2 in de buurt van de koplopers blijft.

FCD F2 trad aan zonder de nog altijd geblesseerde Thom Tenthof. Hopelijk is hij volgende week, als de uitbeurt bij Valleivogels F1 op het programma staat, weer van de partij. Vanaf de aftrap hadden de blauw-witten het beste van het spel, maar het was Bunnik ’73 F1 dat de score opende. Een makkelijk weggeven hoekschop werd onvoldoende weggewerkt door de Driebergse defensie, waarna het voor één van de Bunnikse voorwaartsen een koud kunstje was om van dichtbij het doel te vinden: 0-1.  FCD F2 rechtte echter de rug, en sloeg binnen een minuut terug. Viggo van Holst was attent bij een hoekschop, en produceerde van dichtbij de 1-1. En nog voor rust zette Arij Bijnsdorp met een schitterende lange bal van achteruit Max van Kalken vrij voor de Bunnikse goalie. Van Kalken wist dit buitenkansje op waarde te schatten, en zette beheerst de 2-1 ruststand op het scorebord.

Vanaf de aftrap werd het 2-2, toen knullig uitverdedigen meedogenloos maar ook fraai door Bunnik ’73 F1 werd afgestraft. Het was goudhaantje Max van Kalken die uiteindelijk de winnende treffer op zijn naam schreef. Van Kalken kreeg de bal in de dekking aangespeeld, en schoot het leer uit de draai half-volley achter de verbouwereerde Bunnikse doelman: 3-2.  Daarna kwam FCD F2 niet echt meer in de problemen, en was de grootste kans nog voor Viggo van Holst, die een mooie aanval net niet wist te bekronen met de een treffer.

Met dezelfde inzet en wil om te winnen als vandaag moet FCD F2 volgende week ook  de uitwedstrijd tegen Valleivogels F1 winnend weten af te sluiten. Tot dan!