FCD F2 dendert door

FCD F2 is na een moeizame competitiestart (3 punten uit 3 wedstrijden) de laatste weken goed op stoom. Na zeges op Bunnik ’73 F1 (3-2), Valleivogels F1 (2-1) en Spakenburg F2 (9-0), en tussendoor een 2-2 gelijkspel tegen koploper Jonathan F2, werd afgelopen zaterdag ook bij Hooglanderveen F4 redelijk eenvoudig gewonnen: 0-2. Daarmee nam FCD F2 niet alleen sportief revanche voor de 0-3 thuisnederlaag eerder dit seizoen . Ook zijn de Albicelestes stilletjes opgeklommen naar de 2e plaats.

In de Amersfoortse Vinex-wijk Vathorst trad FCD F2 op volle sterkte aan, en vanaf het eerste fluitsignaal hadden de mannen in het wit en hemelsblauw het beste van het spel. Waar Hooglanderveen F4 veelvuldig de lange bal hanteerde, zocht FCD F2 met verzorgd spel het vijandelijke doel, en dat had al snel resultaat. Linkerspits Jelle van der Lee, de laatste weken prima op dreef, verschalkte de uitstekende goalie van Hooglanderveen F4, nadat een rebound voor zijn linkervoet was beland: 0-1. En omdat ook vandaag de Driebergse defensie als een huis stond en nauwelijks kansen weggaf, had doelman Luke Lahaije een makkelijke ochtend – hij hoefde nauwelijks handelend op te treden.

Na de limonade veranderde er weinig aan het spelbeeld. FCD F2 bleef de beter voetballende ploeg, maar verzuimde het karwei af te maken. Vlak voor tijd leek een heuze scrimmage voor het Driebergse doel nog voor een domper te zorgen, maar op miraculeuze wijze bleef de 0-1 op het scorebord. Even later onderbrak Arij Bijnsdorp een laatste aanvalspoging van Hooglanderveen F4 en creƫerde met een lange pass op spits Max van Kalken een man-meer-situatie. Op zijn beurt speelde Van Kalken de vrijstaande Lars Dorland aan, die naar binnen sneed en met rechts verwoestend uithaalde, daarmee aan alle onzekerheid een einde makend: 0-2.

Volgende week is FCD F2 vrij, en mogen de mannen hopen op een misstap van de koploper Jonathan F2. Over 14 dagen wacht de uitwedstrijd tegen DEV Doorn F1, de nummer 3 van de ranglijst. Die wedstrijd moet sowieso worden gewonnen om de titelaspiraties levend te houden. Tot dan!