FCD F2 eindigt in voorjaarscompetitie op prima derde plaats

Voor FCD F2 stond er tijdens de laatste competitiewedstrijd net als voor DEV Doorn F1, de tegenstander van vandaag, behalve de eer niets meer op het spel. Vooraf had FCD F2 zich immers al verzekerd van de derde plaats, en kon runner-up  DEV Doorn F1 kampioen Jonathan F2 niet meer achterhalen. Het zou een wedstrijd met 2 gezichten worden, waarin de bezoekers uit Doorn uiteindelijk met de winst sportpark De Woerd weer zouden verlaten: 2-4.

FCD F2 was vandaag versterkt met Jens Raaymakers, die met enkele snelle rushes langs de lijn meerdere malen voor veel dreiging wist te zorgen. Dank voor het meedoen, Jens! In de eerste helft was FCD F2 de bovenliggende partij. De hemelsblauw-witten wisten elkaar met vlot combinatiespel makkelijk te vinden, met als hoogtepunt een schitterende ‘one-touch’ aanval over meerdere schijven, die op de paal eindigde. Kort daarvoor wist Lars Dorland, vanaf rechts naar binnen snijdend, de Doornse goalie in de korte hoek te verrassen: 1-0. DEV Doorn F1 werd ver van het doel van goalie Luke Lahaije gehouden, maar helaas duurde de eerste helft een minuut te lang. Eerst bracht de onderkant van de lat bij een kopbal uit een Doornse corner nog redding, maar de daaropvolgende rood-witte aanval dwars door het Driebergse centrum kon de geslepen spits van DEV Doorn F1 nog net met zijn grote teen binnen punteren: 1-1, en zo ongeveer direct aan de limonade.

In het tweede bedrijf waren de rollen omgedraaid. DEV Doorn F1 dicteerde het spelbeeld, en FCD F2 werd steeds verder achteruit gedrukt. De 1-2, zo halfweg de tweede helft na een misverstand op het Driebergse middenveld, was dan ook een logisch gevolg. Toch rechtte FCD F2 nog één keer de rug, en wist Lars Dorland met zijn tweede doelpunt van vandaag de gelijkmaker op het scorebord te schieten. Maar ook nu was het laatste woord aan de bezoekers, want in de slotfase werd twee keer door het midden uitverdedigen meedogenloos door DEV Doorn F1 afgestraft, waarmee de toch wel terechte 2-4 eindstand werd bereikt.

En hoewel FCD F2 het seizoen met een nederlaag afsloot, kan het team terugkijken op een prima voorjaarscompetitie. Voetballend heeft FCD F2 zich goed ontwikkeld, maar minstens zo belangrijk was de grote vechtlust en drive, het accepteren van elkaars fouten (er viel onderling nooit een onvertogen woord) en de positieve wedstrijdinstelling die de mannen altijd hadden. Vanaf deze plaats dan ook hulde voor de trainer-coaches Arnaud van Holst en Martin Lahaije (en een groot woord van dank!).

Wie schoten in 12 wedstrijden de 35 doelpunten van de Albicelestes op het scorebord? Max van Kalken werd met 9 treffers het goudhaantje, op de voet gevolgd door Lars Dorland, die 8x doeltreffend uithaalde. Verder scoorden: Arij Bijnsdorp (5x), Jelle van der Lee (4), Mogens Bruil (4), Vico Duiverman (3x), en Viggo van Holst en Thom Tenthof (beiden 1x).

Tot slot feliciteert FCD F2 uiteraard Jonathan F2 van harte met het behaalde kampioenschap. Tot volgende seizoen in de E-klasse!