FCD F2 kampioen van het rechterrijtje!

Pas op de eerste voetbalzaterdag van 2016, 9 januari, stond voor FC Driebergen F2 de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie op het programma, thuis tegen hekkensluiter Renswoude F1. Voor de rood-witten uit de kleinste gemeente (krap 5000 inwoners) van de provincie Utrecht stond er niets meer op het spel, voor de Driebergse brigade des te meer. Immers, bij een overwinning zouden de blauw-witten twee plaatsen op de ranglijst stijgen, en de titel van het rechterrijtje voor zich opeisen! Daarbij moest FCD F2 het vandaag helaas doen zonder Mogens Bruil, die eerder deze week een naar het zich laat aanzien lichte hersenschudding had opgelopen. Vanaf deze plaats in ieder geval een vlot herstel toegewenst!

Het eerste gevaar kwam van de kant van de gasten. Vanaf de middenlijn slalomde de razendsnelle rechterspits van Renswoude F1 langs enkele Driebergse verdedigers, maar zijn inzet eindigde gelukkig naast het doel van goalie Vico Duiverman. Daarna was FCD F2 de bovenliggende partij, maar het duurde nog vrij lang voor de thuisploeg het veldoverwicht in een doelpunt omzette. Dat was dan wel een goal uit het boekje. Linksback Arij Bijnsdorp maakte vlak voor het eigen doelgebied een Renswoudse aanval onschadelijk, bereikte met een magistrale lange bal linkerspits Luke Lahaije, die het leer in één tijd doorpasste op spits Max van Kalken. De kleinste man op het veld passeerde met een virtuoze balaanname zijn directe tegenstander, en rondde feilloos af: 1-0, en aan de limonade.

20160109_110545

De peptalk van het trainersduo Arnaud van Holst en Martin Lahaije tijdens de rust (zie foto) miste zijn uitwerking niet. Op een enkele Renswoudse counter na deelde FCD F2 in de tweede helft de lakens uit, en doelpunten konden dan ook niet uitblijven. Eerst werd Lars Dorland onreglementair gestuit. Hij zette de daaropvolgende directe vrije trap met een ‘streep’ in de kruising zelf om in de 2-0. De 3-0 en 4-0 kwamen op naam van Arij Bijnsdorp, die met twee geplaatste schuivers uit de tweede lijn de wedstrijd in het slot gooide. En zo ongeveer in het laatste fluitsignaal was Viggo van Holst het eindstation van een mooie aanval over meerdere schijven: 5-0.

Door deze ruime overwinning eindigt FCD F2 de najaarscompetitie als kampioen van het rechterrijtje, in een toch zware 2e klasse-poule. Een mooi resultaat, maar zeker zo belangrijk is de stijgende lijn die het team voetbaltechnisch doormaakt. Dat belooft wat voor de voorjaarscompetitie, die voor FCD F2 over twee weken begint met een uitwedstrijd tegen Jonathan F2. Tot dan!