FCD F2 kopje onder

FCD F2 heeft zaterdagochtend geen vuist kunnen maken tegen Hooglanderveen F4. Op een ijzig koud sportpark De Woerd namen de bezoekers de punten mee: 0-3. Een onnodige maar ook wel terechte nederlaag, want daar waar de blauw-witte brigade uit het vele balbezit zich nauwelijks kansen wist te creëren, gingen de geel-blauwen uiterst effectief met de schaarse mogelijkheden om.

Op een door de rijp wit uitgeslagen veld moest FCD F2 het tegen Hooglanderveen F4 helaas doen zonder Thom Tenthof, die met een enkelblessure vanaf de kant toe moest toekijken. In de voorjaarscompetitie boekte de thuisploeg nog een een dikverdiende maar magere 2-1 overwinning op de Hooglanderveeners – vooraf waren de verwachtingen dan ook hooggespannen.

In het eerste gedeelte van de wedstrijd was de thuisploeg ook de bovenliggende partij. Met name over de linkerflank kwam FCD F2 regelmatig dreigend door, maar tot echt grote kansen leidde dit niet, vaak omdat in man-meer-situaties niet altijd de juiste keuze werd gemaakt. En ook uit de tweede lijn wilde het vandaag niet lukken, want schoten van buiten de ’16’ misten richting, of stuitten op goed keeperswerk van de Hooglanderveense goalie.

Het eerste gevaar voor het Driebergse doel ontstond ver in de eerste helft. Een afgeslagen hoekschop werd op de rand van het strafschopgebied door één van de spelers van Hooglanderveen F4 opgevangen, en kiezelhard op de buitenkant van de paal geschoten. Het bleek de voorbode van groter onheil. Een lange, diepe bal werd door de spits van de bezoekers op waarde geschat, want zijn bekeken lob verdween over de kansloze Driebergse keeper in het doel: 0-1. En in het rustsignaal rondde één van de geel-blauwe verdedigers een lange rush vanaf eigen helft doeltreffend af: 0-2, en aan de limonade.

Na de pauze zette FCD F2 de bezoekers met de rug tegen de muur. Maar toen de aansluitingstreffer uitbleef luwde het blauw-witte offensief, en besliste Hooglanderveen F4 uit een snelle en goed uitgespeelde counter de wedstrijd: 0-3. De eerstvolgende mogelijkheid tot eerherstel is pas op 5 maart, als FCD F2 streekgenoot Bunnik ’73 F1 ontvangt. Tot dan!