FCD F2 maakt het onnodig spannend!

Tussen de regenbuien door won FCD F2 zaterdag met 2-1 van Hooglanderveen F4. Dat de marge bij het laatste fluitsignaal zo klein was mocht gerust een klein wonder heten, want de bewoners van Sportpark de Woerd misten legio kansen, teisterden meermalen het aluminium of vonden anders wel de doelman van de geel-blauwen op hun pad.
Vanaf de aftrap zette FCD F2 de opponent onder grote druk, en het was niet lang wachten op de eerste kansen. Die kwamen ook, maar inzetten van Arij Bijnsdorp (2x) en Vico Duiverman troffen helaas de paal. En als je ze zelf niet scoort… Ongelukkig uitverdedigen betekende 0-1, een stand waarmee de limonade werd bereikt.
Na rust bleef FCD F2 de aanval zoeken, maar de Hooglanderveense doelman hield oog in oog met de Driebergse spitsen zijn doel lang schoon, al kreeg hij daar na een verwoestende uithaal van Lars Dorland wat hulp van de lat bij. FCD F2 had uiteindelijk een strafschop (een speler van Hooglanderveen F4 beroerde na een voorzet ongelukkig de bal met de hand) nodig om langszij te komen. Dit buitenkansje werd onberispelijk benut door Mogens Bruil (1-1).
Toen vlak voor tijd Lars Dorland na een mooie crosspass van Arij Bijnsdorp vrij voor de keeper werd gezet (2-1) leek de buit voor FCD F2 binnen. Niets was minder waar, want Hooglanderveen F4 ontwikkelde zowaar een slotoffensief, en het was nog even billenknijpen voor het massaal opgekomen thuispubliek. Gelukkig overleefden de mannen enkele hachelijke situaties voor het doel, zodat FCD F2 de eerste driepunter van deze competitie kon bijschrijven. Volgende week Valleivogels F1 uit. Bij winst doet FCD F2 volop mee in de strijd om de bovenste plaatsen. Tot dan!
IMG-20150919-WA0002