FCD F2 onderuit bij Jonathan F2

FCD F2 heeft de goede lijn die aan het einde van de najaarscompetitie was ingezet (7 punten uit de laatste 3 wedstrijden) in de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie geen vervolg weten te geven. Op bezoek bij eeuwige rivaal Jonathan F2 werd een regelmatige 3-0 nederlaag geleden, een uitslag waar met name op basis van de tweede helft niet veel op af viel te dingen.

Eind november hadden beide teams elkaar al in de najaarscompetitie ontmoet. De Zeister streekgenoten verlieten De Woerd toen met een wat geflatteerde 5-0 nederlaag. Op deze mistige zaterdagochtend, waarbij FCD F2 het moest doen zonder Viggo van Holst (ziek), waren in de eerste helft de kansen schaars. De blauw-witten konden, ondanks verzorgd veldspel, voorin weinig potten breken, maar ook Jonathan F2 was, op een schot op de lat na, nauwelijks dreigend. Toch werd de rust niet met de spreekwoordelijke brilstand bereikt. Want vlak voor de pauze werd een inzet uit een hoekschop eerst nog door keeper Vico Duiverman met een katachtige reflex gepareerd, maar uit de daaropvolgende scrimmage caramboleerde de bal uiteindelijk in het doel: 1-0.

In de tweede helft kwamen de Driebergers er nog maar nauwelijks aan te pas. Onder aanvoering van de beste speelster van het veld deelde de Zeister formatie de lakens. Kort na de limonade deelde dit meisje, dat is gezegend met een weergaloze techniek, fluwelen balbehandeling en goed spelinzicht, de genadeklap uit, want haar zwabberbal uit de tweede lijn betekende 2-0, en wedstrijd gespeeld. FCD F2 verscheen nog maar af en toe voor het vijandelijke doel, en hoewel een stiftje van Lars Dorland na een mooie solo een beter lot had verdiend, had Jonathan F2 in het tweede bedrijf een veelvoud aan kansen, en was de 3-0 eindstand niet eens geflatteerd.

Volgende week de tweede speelronde, waarin FCD F2 de F2 van topklasser Spakenburg ontvangt. Hopelijk weten we de punten dan in Driebergen te houden. Tot dan!