FCD F2 overklast Spakenburg F2

FCD F2 heeft zich zaterdag tegen Spakenburg F2 prima hersteld van de terechte nederlaag (0-3) die de ploeg een week eerder, bij aanvang van de voorjaarscompetitie uit tegen Jonathan F2, moest slikken. De ‘Blauwen’ werden grote delen van de wedstrijd overklast, en mochten na het laatste fluitsignaal de handen dichtknijpen met de 5-1 eindstand.

De eerste helft speelde zich af onder barre weersomstandigheden. Loodzware wolkenpartijen hingen dreigend boven sportpark De Woerd, slagregens teisterden de spelers, en een stormachtige wind woei van doel tot doel. Vanaf de aftrap had FCD F2, met de wind in de rug, een groot veldoverwicht, maar ondanks een flink aantal mogelijkheden werd het Spakenburgse doel niet gevonden. Tot verbazing van vriend en vijand openden de bezoekers uit het voormalige vissersdorp aan de Zuiderzee zelfs de score, want bij één van de schaarse tegenstoten eindigde een zondagsschot van de Spakenburgse spits pardoes in het dak van de goal: 0-1.  Nog voor rust bracht FCD F2 de stand in evenwicht. De meer dan verdiende gelijkmaker kwam op naam van Arij Bijnsdorp, die met een knap diagonaal schot de gelijkmaker op het scorebord schoot.

Na de pauze bleef FCD F2, nu met de wind tegen, de bovenliggende partij. De bal werd goed laag gehouden, de opbouw bleef verzorgd (want via de backs en niet met lange ballen), en doelpunten konden dan ook niet uitblijven. Eerst tekende Vico Duiverman met een gekraakt schot voor de 2-1, en daarna besliste Max van Kalken met een glaszuivere hattrick de wedstrijd.

Een prima collectieve prestatie van een goed voetballend en hardwerkend FCD F2. Volgende week oefenen de mannen tegen ’t Vliegdorp F1, een week later wordt de competitie hervat tegen een oude bekende, Hooglanderveen F4. Tot dan!