FCD F2 sleept opnieuw drie welverdiende punten binnen

Autoservice Cor Duiveman

Op een licht berijpt grasveld, maar onder een prettig lentezonnetje heeft FCD F2 de goede lijn van de laatste wedstrijden voortgezet. Met een knappe 2-1 overwinning werden in Scherpenzeel drie punten weggesleept bij Valleivogels F1, en klom FCD F2 naar de derde plaats.

Het was niet Valleivogels F1 maar juist FCD F2 dat vliegensvlug van start ging. Met een soepele combinatie over meerdere schijven werd linksvoor Lars Dorland bereikt. Zijn schot miste echter kracht, waardoor een snelle voorsprong werd voorkomen. Het betere spel van FCD F2 leidde wel tot verschillende kansen, maar mede door goed ingrijpen van de rood-witte goalie helaas niet tot doelpunten. Een bliksemsnelle uitbraak van Valleivogels F1 werd daarentegen wel doeltreffend afgerond: 1-0. Dit bleek ook de ruststand.

Ondanks de achterstand bleef FCD F2 in een goede afloop geloven. En terecht, zo zou al snel blijken. Het was Max van Kalken die met een mooie schuiver van dichtbij de 1-1 intikte. Gaandeweg verhardde de wedstrijd zich en moesten de Scherpenzeelse spelers zich bedienen van tackles en hun armen om de Driebergse aanvallers bij het doel weg te houden. Dit mocht niet baten, want met een bikkelhard schot van Arij Bijnsdorp kwam de 1-2 op het scorebord te staan.

Voor de meegereisde toeschouwers uit Driebergen braken vervolgens spannende minuten aan, want ondanks het veldoverwicht van de blauw-witten kon de gelijkmaker ook zo maar vallen. Dankzij de inzet van het gehele team, waarbij het zeer overtuigende verdedigen van Jelle van der Lee speciale vermelding verdient, kon het Driebergse doel gelukkig schoon worden gehouden, en FCD F2 opnieuw een overwinning op het conto bijschrijven.

Volgende week staat de derby tegen Jonathan F2 op het programma. Een mooie kans om revanche te nemen voor de verloren uitwedstrijd tegen de Zeistenaren. Tot dan!