FCD F2 heeft tegen Valleivogels F1 aan één helft genoeg

In de voorlaatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie heeft FCD F2 maandagavond redelijk eenvoudig van Valleivogels F1 gewonnen. Al voor rust was de formatie uit Scherpenzeel op een onoverbrugbare achterstand gezet (4-0). In het tweede bedrijf namen de Albicelestes wat gas terug, maar de overwinning (uiteindelijk 5-1) kwam nooit meer in gevaar.

Op deze warme lenteavond nam Giel Oostra de plaats van de verhinderde Thom Tenthof in. Oostra speelde centraal achterin zowel verdedigend als opbouwend een soevereine partij. Dank voor het invallen, Giel! Vanaf het eerste fluitsignaal pakte FCD F2 het initiatief, maar de grootste kans in de openingsfase was voor Valleivogels F1. Het geluk was echter met goalie Luke Lahaije, want de inzet van de vijandelijke spits eindigde op het aluminium. In het vervolg van het eerste bedrijf maakte FCD F2 korte metten met alle Scherpenzeelse aspiraties op de overwinning, want binnen een mum van tijd stond de 4-0 ruststand op het scorebord. Gelegenheidscaptain Lars Dorland en topscorer Max van Kalken tekenden ieder voor 2 treffers. Daarbij was met name het tweede doelpunt van Dorland van ongekende schoonheid. Zijn inzet, zo ongeveer vanaf de zijlijn, eindigde boven de verbouwereerde doelman van Valleivogels F1 in de verste kruising.

Na de limonade nam FCD F2 gas terug, en was de wedstrijd wat meer in evenwicht. Door slordig uitverdedigen kon Valleivogels F1 zelfs de spreekwoordelijke eer redden (4-1), maar het slotwoord was voor Vico Duiverman, die met een curieuze maar effectvolle inzet voor de 5-1 eindstand tekende.

Omdat Valleivogels F1 gisteravond DEV Doorn F1, de nummer 2 van de ranglijst, wist te verrassen (2-1), en lijstaanvoerder Jonathan F2 vanavond van deze misstap van de runner-up wist te profiteren (de Zeister formatie won met 4-0 van Hooglanderveen F4), is de laatste competitiewedstrijd van FCD F2 (a.s. zaterdag tegen DEV Doorn F1) om des keizers baard. Dat laat de stand aan kop, met nog één competitieronde te gaan, zien: 1. (en kampioen) Jonathan F2 11-28, 2. DEV Doorn F1 11-24, 3. FCD F2 11-19, 4. Valleivogels F1 11-14. FCD F2 zal echter tegen de Doornse formatie sportief revanche willen nemen voor de nipte 3-2 nederlaag enkele weken geleden in de uitwedstrijd. Tot zaterdag!