FCD F2 verliest spektakelstuk in blessuretijd

Twee tegengoals in de blessuretijd hebben FCD F2 afgelopen zaterdag uit bij DOVO F2 de das om gedaan. Want in de extra tijd van deze spectaculaire wedstrijd gaven de blauw-witten een zeker lijkende 1-2 overwinning uit handen, en verlieten sportpark Panhuis met een 3-2 nederlaag.

FCD F2 schoot tegen de F2 van de Veenendaalse grootmacht uit het zaterdagamateurvoetbal sterk uit de startblokken, want al in de eerste minuut werd Max van Kalken na een goede lange bal van achteruit alleen voor de keeper gezet. Helaas eindigde zijn inzet net aan de verkeerde kant van de paal. Daarna ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd, zonder dat beide teams veel kansen kregen. De 1-0 uit een hoekschop van DOVO F2 viel dan ook enigzins uit de lucht. Maar een verdekt schot van Jelle van der Lee, zo ongeveer in het rustsignaal, was de Veenendaalse doelman te machtig, zodat de rust werd bereikt met een 1-1 stand.

In de door veel kleine blessures veelvuldig onderbroken tweede helft  waren er behoorlijk wat kansen voor beide doelen. Het was uiteindelijk Max van Kalken (na een slimme steekpass van Thom Tenthof ) die FCD F2 op voorsprong schoot: 1-2. In het vervolg werd DOVO F2 ver van het doel gehouden, en waren er aan de andere kant diverse onbenutte mogelijkheiden voor de mannen van De Woerd om de voorsprong verder uit te bouwen. Dat kwam FCD F2 ver in de blessuretijd duur te staan, toen de grote en sterke spits van de Veenendaalers DOVO F2 met twee treffers een 3-2 voorsprong bezorgde. FCD F2 gaf niet op, en kreeg nog twee kansen op de gelijkmaker. Eerst werd een schot van Arij Bijnsdorp met moeite door de DOVO-goalie uit het doel gehouden. Dezelfde speler trof uit de daaropvolgende hoekschop met een ziedend schot helaas de lat. Direct daarna beëindigde de arbiter de wedstrijd.

Vandaag heeft FCD F2 hardhandig kennisgemaakt met een belangrijke voetbalwet: een wedstrijd is pas afgelopen als de scheidsrechter voor het laatste fluitsignaal heeft gefloten. Dat pakken we mee voor de volgende wedstrijd!