FCD JO10-1 bekert verder na ruime zege op Kampong JO10-2

FCD JO10-1 heeft zaterdag met een ruime overwinning op Kampong JO10-2 de derde knockout-ronde van het bekertoernooi bereikt. Na een 0-1 voorsprong bij rust maakte FCD JO10-1 het verschil op sportpark Maarschalkerweerd in de tweede helft, en versloegen de Albicelestes de Oost-Utrechtse gastheren met 2-7. Grote man aan Driebergse zijde was Kasper de Kruijf, die met een half dozijn treffers deze ochtend weer eens liet zien een neusje voor de goal te hebben. Met deze bekeroverwinning nam FCD JO10-1 gelijk revanche voor de smadelijke 10-2 competitienederlaag die vorige week werd geleden tegen Kampong JO10-1.

Vanaf de aftrap zetten de bezoekers Kampong JO10-2 over het hele veld onder druk, en al na 7 minuten was het raak. Kasper de Kruijf tekende voor zijn eerste van deze ochtend. Daarna waren er meerdere kansen voor de gasten om de score uit te breiden, maar de Utrechtse goalie was voor de Driebergse voorwaartsen steeds een onneembare hindernis. Aan de andere kant verscheen Kampong JO10-2 enkele keren met goed combinatiespel voor de Driebergse doelman Luke Lahaye, maar tot aan de rust werd er niet meer gescoord.

FCD JO10-1 begon na de limonade niet scherp, en dat leidde direct vanaf de aftrap tot de gelijkmaker. Maar nadat Kampong JO10-2 nog een enkele keer dreigend voor het Driebergse doel was verschenen, zette Kasper de Kruijf na een scrimmage zijn voet tegen de bal: 1-2. En toen dezelfde De Kruijf even daarna onreglementair werd gevloerd, en zélf de daaropvolgende strafschop onberispelijk inschoot (1-3), leek Kampong JO10-2 te berusten in de bekernederlaag. FCD JO10-1 werd nagenoeg geen strobreed meer in de weg gelegd, en de bezoekers liepen via treffers van De Kruijf (3x) en aanvoerder Boaz Kruis, die de 2-7 voor zijn rekening nam, uit naar een regelmatige maar de dik verdiende zege.

Waar gaat dit bekeravontuur voor FCD JO10-1 eindigen? Brengen de blauw-witten de ‘dennenappel’ naar Driebergen? Dat ligt in de toekomst besloten, maar eerst wacht volgende week de pittige competitiewedstrijd in de hoofdklasse, uit tegen Zwaluwen Utrecht JO10-1. Tot dan!