FCD JO10-1 knokt zich naar gelijkspel tegen Zwaluwen Utrecht JO10-1

FCD JO10-1  heeft aan de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, thuis tegen Zwaluwen Utrecht JO10-1, een punt overgehouden. Het spectaculaire duel eindigde maandagavond aan De Woerd in 3-3. Daarmee sloot FCD JO10-1, als debutant in de Hoofdklasse, de jaargang 2016/2017 weliswaar als rode lantaarndrager af, maar lieten de mannen van Arnaud van Holst en Martin Lahaye ook zeker zien mee te kunnen op dit (hogere) niveau.

Na het 7-4 verlies een week eerder in de degradatiekraker bij DOVO JO10-1 (doelpuntenmakers: Lars Dorland 2x, Kasper de Kruijf en Floris van den Bosch 1x), was FCD JO10-1 erop gebrand het seizoen positief af te sluiten. De gastheren hadden vanaf de eerste minuut een licht veldoverwicht en streden vol overgave voor de winst. En ook tactisch hadden de de albicelestes hun zaakjes prima op orde, want de veelvuldig inschuivende laatste man van Zwaluwen Utrecht JO10-1 werd steeds goed opgevangen door een van de Driebergse spitsen. Er waren ook kansen, maar nadat schoten van Lars Dorland en Floris van den Bosch (op de paal) eerst nog het doel hadden gemist, was het Jens Raaijmakers die een uitstekend optreden vandaag bekroonde met een treffer: 1-0. Aan het einde van het eerste bedrijf verslapte de concentratie wat, en leidde onvoldoende uitverdedigen tot de gelijkmaker van Zwaluwen Utrecht JO10-1: 1-1, en aan de limonade.

Na de pauze kreeg de wedstrijd een steeds fysieker karakter, en werd door beide teams hard om elke bal (én iedere meter gras) gevochten. Nu was Zwaluwen Utrecht JO10-1 de bovenliggende partij, en de bezoekers namen ook twee keer de leiding. Maar FCD JO10-1 sloeg via topscorer Kasper de Kruijf evenzoveel keren direct vanaf de aftrap terug, zodat de teams uiteindelijk met een 3-3 eindstand de vrede tekenden. Tot slot nog een compliment aan arbiter van dienst Colin Hoedeman, die deze wedstrijd op het scherpst van de snede van begin- tot eindsignaal in goede banen wist te leiden.

A.s. zaterdag na de lunch vervolgt FCD JO10-1 het seizoen met het ‘Hans van Vugt’ thuistoernooi. Tot dan!