FCD JO10-1 sluit 1e fase competitie met zege en prima 2e plaats af

FCD JO10-1 heeft zich afgelopen zaterdag via een 3-4 overwinning bij concurrent Saestum JO10-1 verzekerd van de 2e plaats in de 1e fase van de O10-competitie. De blauw-witte brigade onder leiding van het trainersduo Arnaud van Holst en Martin Lahaye leek lange tijd op weg naar een ruime zege, maar gaf in de slotfase een marge van drie doelpunten nog bijna geheel weg. Toch een dik verdiende overwinning voor FCD JO10-1, dat verzuimde de wedstrijd al in een veel eerder stadium in het slot te gooien.

FCD JO10-1 moest het vandaag vanwege vakantie doen zonder Giel Oostra en Lars Dorland. Vico Duiverman, die later deze ochtend met FCD JO10-2 de kampioenswedstrijd moest spelen (en winnend zou afsluiten – namens FCD JO10-1 natuurlijk hartelijk gefeliciteerd!), was gelukkig bereid gevonden FCD JO10-1 te completeren, en speelde als linksback een puike partij. Vico, vanaf deze plaats veel dank voor het meedoen.

Het eerste bedrijf was één grote galavoorstelling van de albicelestes. Met vloeiende combinaties werd voortdurend het Zeister doel gezocht, tactisch ‘stond’ FCD JO10-1 goed, en binnen 10 minuten was het via Jens Raaymakers 0-2. Raaymakers werd bij beide treffers prima vanaf de flanken bediend, eerst via de vandaag soms ongrijpbare linksbuiten Floris van den Bosch, en kort daarna na een prima individuele actie van Kasper de Kruijf over de rechterflank. Het enige gevaar van Saestum JO10-1 kwam van lange hoge ballen van achteruit. En toen na een uittrap van de Zeister doelman het Driebergse verdedigingsblok daarbij een keer mistastte stond het zomaar 1-2, waarmee het rustsignaal werd bereikt.

Na de rust zette FCD JO10-1 de lijn van voor rust aanvankelijk onverminderd voort. Eerst Kasper De Kruijf, die een subtiele steekpass van Arij Bijnsdorp op waarde wist te schatten (1-3), en even later Jens Raaymakers met zijn derde goal van de middag (1-4), drukten het kwaliteitsverschil uit in doelpunten. Daarmee was de wedstrijd echter niet gespeeld. Saestum JO10-1 zette fysiek nog een tandje bij, en werd terug in de wedstrijd geholpen door twee keer onhandig verdedigen aan Driebergse kant (3-4). Zo werd het in de slotfase en de zeer ruim bemeten blessuretijd toch nog billenknijpen voor de bezoekers, maar met het nodige geluk en een paar prima parades van doelman Luke Lahaye konden de drie punten mee naar Driebergen worden genomen.

Daarmee greep FCD JO10-1 met 15 punten uit 6 wedstrijden (doelsaldo 37-11!) een mooie tweede plaats in de eerste fase van de JO10-competitie. A.s. zaterdag mogen de mannen zich tijdens de strijd om het open NK Jeugdvoetbal meten met enkele sterke hoofdklassers, waaronder voetbalbolwerk Elinkwijk. Kunnen de blauw-witten daar voor een verrassing zorgen?