FCD JO10-1 sluit af met dubbele cijfers

Kapsalon Rob

FCD JO10-1 heeft zich in de slotwedstrijd van de 2e competitiefase uitstekend hersteld van de onverwachte zeperd bij VRC JO10-1. Waar vorige week in Veenendaal in de slotfase een 3-6 voorsprong (én het kampioenschap) nog uit handen werd gegeven (7-6 verlies), lieten de hemelsblauw-witten er zaterdag tegen Hoogland JO10-2 geen gras over groeien: 11-1 winst.

Boaz Kruis (griep) ontbrak vandaag op het appèl, maar werd prima vervangen door Max van Kalken uit de JO10-2. Dank voor het meedoen, Max!

FCD JO10-1 begon voortvarend aan de wedstrijd. Met snel aanvalsspel werd het Hooglandse doel gezocht, en dat had al binnen 5 minuten resultaat, toen Kasper de Kruijf de 1-0 op zijn naam schreef. Daarna viel de doelpuntenproductie even stil, maar de laatste 4 minuten van het eerste bedrijf leverden evenzovele goals op. Lars Dorland (2x, waarvan de eerste direct uit een hoekschop), aanvoerder Arij Bijnsdorp met een mooi afstandsschot (4-0), en Jens Raaijmakers (na een vlotte combinatie over meerdere schijven) zorgden voor de 5-0 ruststand.

Na de limonade bleef FCD JO10-1 de bovenliggende partij. Drie spelers (Lars Dorland, Kasper de Kruijf en Max van Kalken) tekenden ieder voor 2 treffers, en met wat meer precisie in de afronding was de score nog verder opgelopen dan 11-0. Het slotwoord was vlak voor tijd voor Hoogland. Nadat de rood-witten al enkele keren waren gestuit op de vandaag schijnbaar onpasseerbare Driebergse goalie Luke Lahaye, schoten de bezoekers vlak voor tijd toch de verdiende eretreffer op het scorebord: 11-1.

Daarmee sluit FCD JO10-1 ook de 2e competitiefase met een tweede plaats af. De mannen van Arnaud van Holst en Martin Lahaye speelden in een competitie waarin de krachtsverschillen soms te groot waren. Dat resulteerde in een aantal monsterscore’s – het doelsaldo van FCD JO10-1 (64 voor en 14 tegen, in 6 wedstrijden) getuigt daarvan. Hopelijk brengt de 3e en laatste competitiefase, die op 18 februari begint, een meer evenwichtige poule-indeling. Maar eerst wacht op 11 februari nog de tweede bekerronde, tegen een nog onbekende tegenstander. Tot dan!