FCD JO10-1 toont tegen koploper DESTO JO10-1 twee gezichten

FCD JO10-1  heeft tegen koploper DESTO JO10-1  niet voor een stunt kunnen zorgen. Na een 0-1 ruststand verlieten de bezoekers sportpark De Woerd met een 1-6 overwinning. Daarbij toonde FCD JO10-1 op deze zonnige maar frisse zaterdagochtend twee gezichten. Want daar waar de albicelestes voor rust een goede partij voetbal op het kunstgras legden, kwam het team van trainer-coaches Arnaud van Holst en Martin Lahaye er in het tweede bedrijf niet meer aan te pas. 

Boaz Kruis (vandaag uitgeleend aan FCD JO11-1) en Jens Raaijmakers (vakantie) ontbraken vandaag op het appèl, en werden uitstekend vervangen door Mogens Bruil (FCD JO10-2) en Bas van Denderen (FCD JO9-1). Bedankt voor het meedoen, Mogens en Bas!

FCD JO10-1 begon voortvarend aan het duel met de koploper. Met verzorgd voetbal werd het doel van de oranje-zwarten bestookt. Schoten van Lars Dorland, Bas van Denderen, Giel Oostra en Kasper de Kruijf in het eerste kwartier leverden echter geen treffer op. Maar naarmate de eerste helft vorderde kantelde het spelbeeld, en werd FCD JO10-1 steeds verder achteruitgedrukt. Dat de ploegen met 0-1 aan de limonade gingen was desondanks toch wel een beetje zuur voor de hardwerkende thuisploeg: een zondagsschot eindigde onhoudbaar voor keeper Luke Lahaye in de kruising.

Direct na de pauze profiteerde Mogens Bruil met een subtiel lobje van een verdedigingfout in de Vleutense defensie (1-1), en ging het wederom massaal opgekomen thuispubliek er eens goed voor ging zitten. Helaas moest vrijwel direct na de gelijkmaker de 1-2 worden geïncasseerd. Een hoekschop werd door een van de (vogelvrij staande) voorwaartsen van DESTO JO10-1 met een mooie volley tot doelpunt gepromoveerd. En toen kort daarop na ongelukkig uitverdedigen de 1-3 moest worden geïncasseerd wierp de thuisploeg, althans zo leek het, het hoofd in de schoot. Bij een 1-4 achterstand lieten de Driebergers nog een keer zien wel degelijk goed te kunnen voetballen. Een mooie aanval van achteruit over meerdere schijven had als eindstation linksbuiten Floris van den Bosch. Zijn verwoestende uithaal spatte helaas uiteen op het aluminium. Daarna sloeg DESTO JO10-1 in de 5 (!) minuten extra tijd nog 2x toe, en schoten de bezoekers de verdiende, maar toch ook wat geflatteerde 1-6 eindstand op het scorebord.

FCD JO10-1 heeft koploper DESTO JO10-1 vandaag een kwartier lang meer dan goed partij gegeven, maar daarna was het over. Op 8 mei volgt de volgende wedstrijd voor de blauw-witten, als in een rechtstreeks duel met en bij DOVO JO10-1 waarschijnlijk wordt beslist welk team in deze hoofdklasse met de rode lantaarn eindigt. Tot dan!