FCD JO10-1 verliest 1e bekerwedstrijd.

Het leek wel of FCD JO10-1 er deze ochtend bij de start nog niet helemaal bij was. Toen het fluitsignaal van de scheidsrechter klonk op deze frisse, maar zonnige begin-van-de herfst- ochtend, was er maar één team dat geconcentreerd voetbalde. Dat waren helaas onze Utrechtse tegenstanders van Kampong JO10-1.

Met goed combinatiespel en snelle aanvallen stond al snel de 0-2 op het scorebord. FCD was nog even gevaarlijk bij een corner, maar het team van trainer Emiel van Wassenaar (en assistenten Mark Krommendijk en Nico van Denderen) was vooral op zoek naar de juiste posities en nauwkeurige passing. De Utrechtse blauwhemden kwamen met een knappe kopbal uit een corner zelfs op 0-3.

Halverwege de 1e helft kantelde het spelbeeld. Bij FCD kwam meer rust in de ploeg, de opbouw van achteruit verliep beter en directe duels werden gewonnen. De 1- 3, na een mooi schot met links van Tristen Krommendijk was dan ook verdiend. Na een mooi schot op doel van Marnix van Wassenaar dat net naast ging, was het opnieuw Tristen die de 2-3 langs de keeper knalde. Met deze stand gingen de teams de rust in.

De tweede helft ging verder waar de eerste helft was geëindigd. De teams waren meer aan elkaar gewaagd en het waren vooral schoten van afstand die aan beide kanten voor gevaar zorgden. Bas van Denderen zag zijn schoten naast gaan, en aan de andere kant moest de paal tot 2 maal toe de FCD goalie Milan Keizer te hulp schieten. Het was echter Kampong dat uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe trok. Met twee knappe treffers liepen zij uit naar een 2 – 5 stand en was de wedstrijd gespeeld. De Driebergenaren gaven zich echter niet gewonnen. Een hoge bal van Abel van de Heijden verdween over de, door de laagstaande zon, verblinde Utrechtse doelman: 3 – 5. Dit was de eindstand.

Hoewel de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2017/2018 dus werd verloren, is het duidelijk dat er voldoende voetbal in dit team zit. Het is nog wat wennen aan het hogere tempo en snellere balcontact dat het JO10-1 voetbal vereist, maar dan is er nog wat om voor te trainen, zullen we maar zeggen. Tot volgende week, dan wacht de uitwedstrijd voor de beker tegen Delta Sport 95