FCD JO10-1 verspeelt winst in slotseconden

DnA Organisatie en advies

Het was alsof “onze jongens” deze ochtend bij T.O.V. in Baarn nog aan het nagenieten waren van de toernooiwinst van vorige week en meer aandacht hadden voor het fijne lentezonnetje dan voor de wedstrijd. Scherp waren ze bepaald niet.

Na enkele doelkansen voor onze blauw-witten werd het goede positiespel van de jongens in oranje-zwart beloond met twee treffers. De schrik zat er toen bij de meegereisde ouders goed in: zou de fiere koppositie van FCD JO10-1 hier worden verspeeld? Gelukkig maakt Lars de 2-1 en bracht zo weer wat hoop op en naast het veld.

Het spel van de Driebergenaren werd er helaas niet veel beter van. Vaak werd de moeilijkste oplossing gekozen om de bal achterin weg te krijgen (wat dan ook meestal niet lukte) en letten de jongens meer op de tegenstanders dan op waar de bal eigenlijk was. Deze sterke fase van de thuisploeg werd dan ook al snel beloond met de 3-1. Nog voor de rust maakte Tristen, met zijn rechterbeen nog wel, de aansluitingstreffer, 3-2.

Het rustsignaal klonk en het was aan coach Emiel om de jongens weer bij de les te krijgen. Zoals ook bij eerdere wedstrijden dit seizoen, leken de jongens in de 2e helft wel geconcentreerd. De vlotte aanvallen, het snelle kaatsen en de goede loopacties waren weer terug in hun spel. Met twee mooie treffers van Tristen, waarbij de fraaie assist van Naut moet worden vermeld, werd de achterstand omgebogen in een 3-4 voorsprong.

De winst leek alsnog mee naar Driebergen te kunnen worden genomen. Een late corner stak daar helaas een stokje voor. De bal kon niet goed worden weggewerkt en met een fraai afstandsschot werd goalie Milan, wiens zicht op de bal volledig geblokkeerd werd, gepasseerd en moesten we genoegen nemen met een gelijkspel. Gezien een wedstrijdbeeld een terechte uitslag, maar natuurlijk zuur dat de winst in de slotseconden werd weggegeven.

Volgende week weer een nieuwe kans, dan wacht de thuiswedstrijd tegen PVCV. Tot dan!