FCD JO10-1 wint Paastoernooi in Acboude

Autoservice Cor Duiveman

En dat terwijl het toernooi voor onze jongens zo slecht begon. Of ze nou nog niet wakker waren, of dat het kwam door enig ontzag voor de tegenstander Kampong JO10-1, feit was dat in de 1e poule wedstrijd niets lukte.

We kwamen nog wel door een snelle goal van Naut op 1-0 en hadden goede mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Toen dat niet lukte en de tegendoelpunten elkaar wel snel opvolgden, gingen de koppies hangen. Einduitslag 2-5, en leek het toernooi alweer voorbij voordat we goed en wel begonnen waren.

Na een peptalk en wat versnaperingen moest tegen VV Woudenberg JO10-1 orde op zaken worden gesteld, en hoe ! Wat in de 1e wedstrijd niet lukte, lukte nu wel. Goede en snelle combinaties waaruit Tristen op zijn favoriete linksbuiten positie 2x wist te scoren. Ook Lars scoorde 2x waarbij de snoeiharde vrije trap in de kruising het vermelden waard is. Bas en Naut deden niet voor deze heren onder en namen met slimme balletje door de benen van de keeper en nuttige intikkers elk ook 2 doelpunten voor hun rekening. Achterin ging het nu ook goed en gaven Marnix, Abel, Daan en Roan, invaller uit de JO10-2 (veel dank voor het meedoen), weinig meer weg. Spelers die er nog wel doorheen glipten, wisten een sterk keepende Milan tegenover zich. Einduitslag 8-2 voor ons.

Omdat FC Abcoude verrassend van Kampong had gewonnen, was de nummer 1 plek opeens weer in het zicht. Maar ja, als FC Abcoude wel van Kampong had gewonnen, hoe goed zouden die jongens dan wel niet zijn?
In de 3e en laatste wedstrijd waren de motivatie en concentratie weer helemaal terug. Al na 2 minuten was het door een doelpunt van Tristen al 1-0. Lars verdubbelde de score en toen het door Naut ook nog 3 – 0 werd, leek de strijd beslist. De penalty die volgde op een charge op Tristen werd, tegen alle voetbalwetten in, door hemzelf onberispelijk ingeschoten. Bas zette met het 5e doelpunt de kers op de taart.

FC DRIEBERGEN JO10-1 werd alsnog winnaar van de poule en mocht na een lekker broodje kroket met de beker naar huis!