FCD JO11-1 beleeft bij Sporting Almere JO11-1 onverwacht makkelijke ochtend

FCD JO11-1 heeft de eerste seizoensoverwinning binnen. Na de magere competitiestart (in vier wedstrijden werd slechts één punt bij elkaar gesprokkeld) werd Sporting Almere JO11-1 zaterdagochtend onverwacht makkelijk opzij gezet: 1-6. Grote man aan Driebergse zijde was Kasper de Kruijf, die vier keer het vijandelijke net wist te vinden.

Tegen het voorafgaand aan deze wedstrijd veel hoger op de ranglijst bivakkerende Sporting Almere JO11-1 hadden de coaches Martin Lahaye en Arnaud van Holst voor een gewijzigde middenveldbezetting gekozen. Daardoor kon er meer vooruit verdedigd worden, en bij balverlies sneller de angel uit vijandelijke aanvallen worden gehaald. Dat sorteerde effect, want FCD JO11-1 controleerde in de eerste helft de confrontatie met de JO11-1 van de club die in 2011 is voorgekomen uit de amateurtak van bvo Almere City FC.

Nadat schoten uit de tweede lijn van aanvoerder Arij Bijnsdorp (op de paal) en Boaz Kruis (net over) aanvankelijk nog geen doel troffen, kopte Kasper de Kruijf halverwege het eerste bedrijf uit een hoekschop bij de eerste paal de verdiende 0-1 voorsprong op het scorebord. Vlak voor rust scoorde FCD JO11-1 nog twee keer, via vleugelspits Julian van der Putten, die het eindstation was van een mooie aanval (0-2), en linksback Vico Duiverman, die een goede individuele actie bekroonde met zijn eerste seizoenstreffer (0-3). Op een ongelukkig moment, in het rustsignaal, moest FCD JO11-1 helaas een tegendoelpunt incasseren (1-3).

Maar de Albicelestes weerstonden het tegenoffensief na rust van Sporting Almere JO11-1, die hun centrale verdediger in deze fase van de wedstrijd veelvuldig door lieten schuiven, redelijk eenvoudig. FCD JO11-1 wist zich bovendien wel raad met de zee aan ruimte die na de limonade voorin werd geboden, en liep via drie goals van Kasper de Kruijf (steeds na goed voorbereidend werk van Julian van der Putten) uit naar een onverwacht makkelijke en ruime overwinning: 1-6.

Een mooie collectieve prestatie van FCD JO11-1, dat op het loodzware natuurgras in de Flevopolder tot het laatste fluitsignaal voor elkaar (en voor een goed resultaat) bleef knokken. Volgende week kan met een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Roda ’46 JO11-2 de aansluiting met de middenmoot worden gevonden. Tot dan!

De zeer contente harde kern van FCD JO11-1