FCD JO11-1: een punt gewonnen, of twee punten verloren?

DnA Organisatie en advies

Op sportpark De Woerd heeft FCD JO11-1 in een doelpuntrijk duel (4-4) de punten met AFC Quick 1890 JO11-2 gedeeld. Daarmee herstelden de albicelestes zich maar ten dele van de uitglijder vorige week (6-1 nederlaag – de eretreffer kwam op naam van ‘grote’ Floris (vB) – tegen Almere FC JO11-1) in de eerste competitieronde. ‘Na de 2-4 kort na rust mag je uiteindelijk nog blij zijn met een punt. Maar we hebben genoeg kansen gehad om de drie punten in Driebergen te houden’, aldus trainer-coach Martin Lahaije.

Vanwege blessures was FCD JO11-1 deze herfstige zaterdagochtend versterkt met Thom Tenthof (FCD JO11-3), die als rechtback een solide partij speelde, en Lars Dorland (FCD JO10-1), die op de rechtervleugel voor veel dreiging zorgde. Dank voor het meedoen, heren!

FCD JO11-1 speelde een rommelige eerste helft, met veel onnodig balverlies en matig positiespel. Toch kwam de Driebergse formatie al snel op voorsprong, toen ‘kleine’ Floris (vdB) koelbloedig profiteerde van een misverstand in de defensie van de Amersfoortse traditieclub: 1-0. En nadat de bezoekers uit een hoekschop eerst nog de gelijkmaker aantekenden (1-1), was het Kasper de Kruijf die de thuisclub wederom aan de leiding schoot, uit een razendsnelle omschakeling (2-1). Toch ging AFC Quick 1890 JO11-2 met een 2-3 voorsprong de rust in. Goalie Luke Lahaije was kansloos op twee zondagsschoten, die vanaf de achterlijn pardoes in het dak van het doel eindigden.

Na de limonade tapte FCD JO11-1 uit een ander vaatje. Eerst werd het nog 2-4,  maar daarna was het eenrichtingsverkeer richting het doel van de gasten. De 3-4 (een weergaloos zaalvoetbaldoelpunt waarbij het eindstation wederom Kasper de Kruijf was) en de 4-4 door ‘grote’ Floris (vB), waren er legio kansen om de winst zeker te stellen. Helaas werden doelpogingen van Floris (vB) door de voortreffelijke goalie van de bezoekers gekeerd, stuitte een inzet van Vico Duiverman net over het vijandelijke doel, en troffen in de blessuretijd ook schoten uit de tweede lijn van de ingeschoven libero Arij Bijnsdorp net geen doel.

Volgende week wacht in Baarn de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Tot Ons Vermaak (TOV) JO11-1. Wellicht kan dan de eerste driepunter van dit seizoen worden bijgeschreven. In ieder geval tot dan!