FCD JO11-1 is het even kwijt

Thesio ICT Professionals

Na een reeks van 10 overwinningen (inclusief 3 oefenwedstrijden) op rij, is FCD JO11-1 het even kwijt. De voorjaarscompetitie werd nog wel begonnen met een overwinning tegen Woudenberg JO11-1 (2-1), maar daarna volgden twee verliespartijen. Eerst uit tegen Sporting ’70 JO11-1 (4-1, doelpunt Floris van den Bosch), en zaterdagochtend verloren de blauw-witten op sportpark De Woerd de derby tegen CDW JO11-1: 1-2. ‘Een verdiende nederlaag tegen een beter voetballend CDW JO11-1’, aldus een realistische Driebergse trainer-coach Martin Lahaije.

FCD JO11-1 begon sterk aan de wedstrijd. Binnen 5 minuten noteerden de gastheren drie grote kansen, maar de spitsen van de Driebergenaren waren niet scherp in de afronding. In het vervolg leek het wel of de eerste lentezon een verlammende uitwerking op de thuisploeg had. Het veldspel was slordig, en het ontbrak over de hele linie aan voldoende inzet, strijdlust en beleving. FCD JO11-1 kwam nog wel op voorsprong (een afgeslagen vrije trap werd van grote afstand door Mogens Bruil in de kruising geschoten), maar dat was in het eerste bedrijf ook gelijk het laatste wapenfeit van de albicelestes.

In het tweede bedrijf drong CDW JO11-1 de thuisploeg met bij vlagen goed combinatiespel steeds verder achteruit. De 1-1, tien minuten voor tijd, was dan ook meer dan verdiend. Daarna trof de Driebergse formatie bij counters nog wel twee keer het aluminium, maar kregen de mannen in de slotminuut, na weifelachtig ingrijpen achterin, het deksel op de neus: 1-2. De resterende speeltijd was onvoldoende om de schade te repareren.

A.s. zaterdag gaat FCD JO11-1, ijs en weder dienende, op bezoek bij UVV JO11-2. Hopelijk weet het team zich tegen deze tegenstander, die tijdens de winterstop in een oefenduel nog met 4-1 werd verslagen, te herpakken. Tot dan!